Justiitsministeerium otsib järgmiseks aastaks eakatele tasuta õigusabi pakkujat

05.12.2018 | 09:27

    • Jaga

Justiitsministeerium kuulutas välja täiendava konkursi, mille raames otsitakse õigusabi pakkujat, kes aitaks tagada eakatele inimestele tasuta õigusabi kättesaadavuse.

„Õigusriigi eelduseks on kvaliteetse õigusteenuse kättesaadavus igale inimesele, sõltumata tema vanusest või majanduslikust olukorrast. Eakad on üks sihtrühm, kelle teadlikkust õigusabi olemasolust tuleb tõsta ja selleks toetab justiitsministeerium üht eakate organisatsiooni, kes aitab meil õigusabi eakateni viia,“ selgitas justiitsminister Urmas Reinsalu.

Konkursi eesmärk on leida õigusabi pakkuja, kes tagab eakatele inimestele õigusnõustamise, teavituse ja kes abistab eakaid igapäevasel ametiasutustega suhtlemisel ning asjaajamisel. Eesmägi elluviimiseks annab justiitsministeerium juba kolmandat aastat järjest konkursi raames ühele taotlejale toetust kuni 10 000 eurot. Toetatud tegevusega tuleb alustada hiljemalt 4. veebruaril 2019.

Konkursi raames võib toetust taotleda eakate isikute ülemaaline esindusorganisatsioon või mitu eakate isikute esindusorganisatsiooni ühiselt. Taotlus tuleb esitada eesti keeles ja elektrooniliselt meiliaadressile [email protected] hiljemalt 31. detsembril 2018 kell 23.00. Konkursi tingimustega saab tutvuda SIIN.

Eelmise konkurssi võitjatega lõppeb leping 2018. aasta lõpus. Käesoleva konkursi võitjaga sõlmitakse leping kuni 31. detsembrini 2019.

Justiitsministeeriumi avalike suhete talitus