Venemaa kuulsaimat vangi hoitakse polaarjoonel (2)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina režissöör Oleg Sentsov 2015. aastal Venemaal kohtus, mis mõistis ta samal aastal süüdi Venemaa poolt annekteeritud Krimmis terrorirünnaku kavandamises. Sentsov kannab 20-aastast vangistust Jamali-Neenetsi autonoomses ringkonnas range režiimiga karistuskoloonias.
Ukraina režissöör Oleg Sentsov 2015. aastal Venemaal kohtus, mis mõistis ta samal aastal süüdi Venemaa poolt annekteeritud Krimmis terrorirünnaku kavandamises. Sentsov kannab 20-aastast vangistust Jamali-Neenetsi autonoomses ringkonnas range režiimiga karistuskoloonias. Foto: SERGEI PIVOVAROV/REUTERS/SCANPIX

Venemaa praegune kõige kuulsam vang, ukraina režissöör Oleg Sentsov kannab talle mõistetud 20-aastast vangistust Lähis-Põhjas neenetsite maal, polaarjoonel asuvas Labõtnangi koloonias.

«Meil on siin vangilaagritega juba pikk traditsioon,» räägib kohalik autojuht Ruslan.

See on tõsi: kohalikud kolooniad on sisuliselt Stalini-aegsete laagrite õigusjärglased. Aeg ja tingimused on muidugi teised, aga kohad on samad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles