Justiitsminister tunnustas vanglaametnikke teeneteristidega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu
Justiitsminister Urmas Reinsalu Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Reedel tähistati Narvas vanglateenistuse 100. aastapäeva, kus silmapaistvate teenete eest andsid justiitsminister Urmas Reinsalu ja vanglateenistuse juht Priit Kama üle vanglaametniku teeneteristid. Oma osa said ka Tartu vangla teenistujad.

Vanglateenistuse 100. aastapäeval tunnustati vanglateenistuse teeneteristiga Tallinna vangla järelevalveosakonna juhatajat Enar Pehki, Tartu vangla direktori asetäitjat Janek Riivest, Tartu vangla neljanda üksuse juhti Merlys Toomi ja  rahandusministeeriumi haldustalituse juhatajat Aare Auni.

Oma kõnes tunnustas justiitsminister Urmas Reinsalu kõiki 1200 vanglateenistujat, kes teevad iga päev tööd, et tagada inimeste turvatunne. Reinsalu ütles, et ühiskonna ohutuse tagamisel on oluline lähtekoht, et ohtlike korduvkurjategijate koht peab olema vanglas.

«On eriti kiiduväärne, et vanglateenistus panustab ka riigikaitsesse, et julgeolekukriisides kiiresti osutada relvastatud abi ohtude tõkestamisel ja vaenlasele vastu astumisel,» märkis Reinsalu.

Enar Pehkil oli uue Tallinna vangla projektirühmas mõjus osa, sest just tema mõtles välja terve hulga vangla tehnilisi lahendusi ja tööpõhimõtteid.

Janek Riivesel on aastaid olnud kaalukas roll selles, et Tartu vangla töötaks ladusalt ning saavutaks seatud eesmärgid. Hea analüüsivõime aitab tal teha innovaatilisi töökorralduslikke ettepanekuid, mille ta tegusa juhina ka ellu viib.

Merlys Toom on täitnud asendamatut rolli Tartu vangla tulemusüksuste arendamisel. Tema juhtimisel on moodustatud meeskond, kes tegeleb seksuaalkurjategijatega.

Aare Aun on üle kümne aasta koordineerinud kogu vanglate kinnisvara valdkonda. Tallinna vangla projekteerimise ja rajamise juures tegutses ta asjatundlikult aastaid tellija esindajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles