Graafik: maksuamet muudab võlad üliodavaks (3)

PM Majandus
Copy
Justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika asekantsler Viljar Peep kontrollib kohtutäitureid üle Eesti ning ühe täituri suhtes on distsiplinaarmenetlust juba alustatud.
Justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika asekantsler Viljar Peep kontrollib kohtutäitureid üle Eesti ning ühe täituri suhtes on distsiplinaarmenetlust juba alustatud. Foto: Sander Ilvest

Eelmisel nädalal esitas justiitsministeerium plaani, kuidas viia riiginõuded, näiteks politseitrahvid maksu- ja tolliameti alla. Muudatuse üheks põhjuseks on kõrged kohtutäiturite tasud.

Kuna MTA hakkaks võlgu suuresti automaatselt menetlema, siis muutuks võlgade maksmine odavamaks. Praegu on sundtäitmine ministeeriumi hinnangul inimestele liiga kulukas. Näiteks 50 euro suuruse rahatrahvi puhul on kohtutäituri tasu koos käibemaksuga vähemalt 66 eurot, millele lisanduvad täitekulud.

Kui riiginõuded läheksid MTA alla, siis oleksid lisatasu määrad hoopis odavamad. Menetluse alustamine tasu oleks 10 eurot. Kohtutäiturite menetluse alustamise tasu on praegu minimaalselt 15 eurot, maksimaalselt 120 eurot, olenevalt nõude suurusest ja töömahust, mis kulub võlgniku tabamiseks. 

 
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles