USA iluuisutaja annab oma treeneri seksuaalse väärkohtlemise eest kohtusse

Postimees Sport
Copy
Seksuaalses väärkohtlemises süüdistatav Richard Callaghan paremal.
Seksuaalses väärkohtlemises süüdistatav Richard Callaghan paremal. Foto: KRT/Newscom

Reedel esitas endine meesiluuisutaja oma treeneri Richard Callaghani vastu hagi, kus süüdistas endisi olümpialasi treeninud treenerit seksuaalses väärkohtlemises. Tema sõnul juhtus seksuaalset ahistamist mitmel korral.

34-aastane Adam Schmidt esitas San Diego ülemkohtusse hagi Richard Callaghani, USA Iluuisutamise katuseorgani ja Onyx jäähalli vastu, kuna sai enda sõnul aastatel 1999-2001 mitmel korral seksuaalse ahistamise ja väärkohtlemise osaliseks.

Schmitd rääkis ABC-le, et sai varasematest süüdistustest Callaghani kohta teada alles eelmisel aastal, kui Craig Maurizi (samuti Callaghani endine õpilane) süüdistusega välja tuli. Maurizi sõnul kasutas treener teda seksuaalselt ära aastatel 1977-1986, kuid Callaghan on süüdistusi alati eitanud.

Kuna USA Iluuisutamise katuseorganisatsioon eiras neid süüdistusi ning lubas Callaghanil treenerina edasi tegutseda, leiab Schmidt, et seetõttu saigi õpilaste ahistamine jätkuda. «Kuidas see juhtuda sai? Miks keegi 20 aastat tagasi midagi ei teinud…mind ei oleks siis kunagi ära kasutatud,» ütles Schmidt.

Callaghani advokaadi sõnul on süüdistused täielikult väljamõeldis: «Mr. Schmidt’i süüdistused on 100% valed, nendes pole kübetki tõtt,» ütles treeneri advokaat ABC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles