USA seadusandja keeldus Iisraeli tingimustel oma palestiina vanaema külastamast

Copy
USA demokraadist seadusandja Rashida Tlaib.
USA demokraadist seadusandja Rashida Tlaib. Foto: Reuters/ScanPix

Palestiina päritolu USA seadusandja Rashida Tlaib tõrjus täna Iisraeli pakkumise lubada tal Läänekaldal elavat vanaema külastada, nimetades visiidiks seatud «rõhuvaid tingimusi» alandavaiks. 

Ma olen otsustanud, et vanaema külastamine neil rõhuvatel tingimustel on vastuolus kõigega, millesse ma usun -- võitlus rassismiga, rõhumise & ebaõiglusega,« kirjutas Tlaib terves reas Twitteri-postitustes. 

Iisrael keelas eile kahe USA esindajatekoja moslemist naisliikme Tlaibi ja Ilhan Omari visiidi juudiriiki, viidates asjaolule, et nad toetavad Iisraeli-vastast boikotti seoses tolle Palestiina-poliitikaga. Eelnevalt oli Iisraeli julgustanud seda tegema ka Ühendriikide president Donald Trump. 

Kuid täna varahommikul muutis Iisrael meelt Tlaibi suhtes, andes talle loa külastada Läänekaldal elavat vanaema juhul, kui ta seal ei edendada boikotti Iisraeli vastu. 

Kui ma võitsin (valimised), andis see palestiinlastele lootuse, et keegi lõpuks ütleb välja tõe seal valitsevate ebainimlike tingimuste kohta,» kirjutas Tlaib Twitteris.

«Ma ei saa lubada Iisraeli riigil seda valgust ära võtta, alandades mind & kasutades ära minu armastust oma lähedaste vastu, et ma nende rõhuva ja rassistliku poliitika ees põlvi nõtkutaks,» märkis ta.

«Minu vaigistamine & kohtlemine kurjategijana ei ole see, mida ta (vanaema) minult ootaks. See tapaks osakese minust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles