Menukirjanik Robin Sharma: inimene on nagu sibul. Südamikus peitub tõeline olemus

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Robin Sharma.
Robin Sharma. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Menukirjanik ja õigusteaduste magister Robin S. Sharma on üks maailma hinnatumaid asjatundjaid juhtimise ja eduka elu kujundamise alal. Ta on kirjutanud mitu bestsellerit, nende hulgas «Munk, kes müüs maha oma Ferrari» ja «Kes nutab, kui sa sured?».

Sharma loengud on alati hinnatud selliste organisatsioonide konverentsidel nagu Microsoft, GM, IBM ja FedEx. Sharma tuleb Eestisse 5. novembril ja esineb Tallinnas Saku suurhallis Eesti läbi aegade suurimal koolitusel Better You.

Sharma selgitab raamatus «Perekonna tarkused mungalt, kes müüs maha oma Ferrari» lihtsat, samas tõhusat süsteemi, kuidas valla päästa oma lapse loomulik juhipotentsiaal, samal ajal ka ise õnnelikumat ja täisväärtuslikumat elu nautides. Robin S. Sharma jagab lugejaga perekonna juhi viit meistrioskust ja lisab ka praktilised näpunäited.

Püüa rohkem olla

Inimene on nagu sibul. Südamikus peitub tõeline olemus, see, kes ta tegelikult on. Meie kui inimeste kohustus on eemaldada kõik, mis ei lase näha tõelist olemust, meie parimat mina. Kui sul ka on õige auto, õige maja ja õiged riided, siis pole sel mitte mingit tähendust, kui sa ikka ei tea, kes sa tegelikult inimesena oled. Nii et jäta üritamine ikka rohkem saada ja püüa rohkem olla. Alles siis võid leida püsiva õnne.

Unista iga päev

Unista iga päev. See tähendab, et kasuta oma loovat kujutlusvõimet muutmaks mõtted reaalsuseks. Pidev loov kujutlemine tähendab, et me rakendame visualiseerimise jõudu. Me justkui loome vaimujõuga kavandi sellest, millisena tahaksime oma elu näha.

Õpi ennast tundma

Me sünnime täiuslikena. Kõik, mida me väärika elu jaoks vajame, ei asu mitte väljaspool meid, vaid meis endis. Eksib see, kes edu saavutamise nimel ihaldab materiaalseid asju. Sellise tee lõpus ei oota mitte õnn, vaid meeleheide. Imelise elu saladus peitub iseenda tundmaõppimises, oma annete avastamises ja mõistmises, kes me inimesena üldse oleme. Kui oleme saavutanud selle olulise teadmise, saame asuda oma kohale maailmas, tegeleda nende heade asjadega, milleks oleme sündinud.

Ela eesmärgistatud elu

Elu suurim eesmärk on teha maailm paremaks nende inimeste kaudu, kellega me kokku puutume. Elu eesmärk on elada eesmärgistatud elu. Kuid selleks, et teiste elu positiivselt mõjutada ja maailmale midagi vääruslikku anda, pead sa teadma, kes sa tegelikult inimesena oled. Enamikul pole oma tõelisest minast aimugi, samuti oma põhilistest iseloomuomadustest. Nad pole hetkegi aega leidnud, et oma elu tegelikult DNA-st aru saada või mõista, mis neid üldse liikuma paneb. Enamus meist elab sihitult päevast päeva, haarates kinni kõigest, mis juhus teele veeretab. Me ei püüagi mängust aru saada. Kuid targad inimesed – tõelised juhid – käituvad hoopis teisiti. Nad võtavad aega, et järele mõelda, mis nende elus ja mõttemaailmas tegelikult toimub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles