Joobes mees tegi Valga bussijaamale pommiähvarduse (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga bussijaam, jaamahoone.
Valga bussijaam, jaamahoone. Foto: Arvo Meeks

Ööl vastu 6. detsembrit sai häirekeskus teate, et Valga bussijaamale tehti pommiähvardus. Politseipatrull pidas teos kahtlustatavana kinni joobes 23-aastase mehe.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk ütles, et reaalset ohtu politsei juhtumis ei tuvastanud. Evakueerima kedagi ähvarduse tõttu ei pidanud, kuna ähvardus tehti keset ööd ja bussijaama juures inimesi liikvel ei olnud. Politsei prioriteet oli tabada ähvardaja. «Kohe oli teada, kellele see number kuulub, kust helistati. Kiirema kategooria väljakutse oli ikka, aga kuivõrd oli teada, kust need kõned tulevad, saadeti paralleelselt patrull seda aadressi kontrollima. Patrull sai ta Pargi tänava majast kätte. Isik oli joobes ja ta viidi jaoskonda.»

Pommi jaamahoonest ei leitud. Virk lisas, et sellel inimesel on politseiga olnud kümneid kokkupuuteid peamiselt seoses alkoholi tarvitamisega. «Pigem võis teo ajendiks olla liigne alkohol,» lausus Virk.

Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses. Avaliku korra raske rikkumise eest, nagu antud juhul, võib kohus süüditunnistamisel karistada rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.

Kerly Virk lisas, et peale nädalavahetusel aset leidnud sündmuse on politsei viimase kolme aasta vältel Kagu-Eestis saanud kaks sarnast teadet pommiähvardusega. Neilgi juhtudel oli teataja joobes, reaalset ohtu kellelegi ei olnud ning alustati kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel.

Väljast on Valga jaamahoone stalinistlike hoonete seas pigem vaoshoitud stiiliga.
Väljast on Valga jaamahoone stalinistlike hoonete seas pigem vaoshoitud stiiliga. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles