Vana mees tahab kohtusse (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kohtuvälist riigi toetatud õigusabi andis Eesti Õigusbüroo eelmisel aastal 11 586 Eesti inimesele. See hoiab ministeeriumi hinnangul ära hulga kohtuasju.
Kohtuvälist riigi toetatud õigusabi andis Eesti Õigusbüroo eelmisel aastal 11 586 Eesti inimesele. See hoiab ministeeriumi hinnangul ära hulga kohtuasju. Foto: Tairo Lutter

Vana mees on juba pikka aega pahuksis korteriühistuga, probleemi lahendamiseks pöördus ta riigi õigusabi büroo poole. Mees soovis saada lahendust kohtus, kuid sinna tema asi ei jõudnudki, kuna tema meelest tegi jurist praaki. Jurist leiab, et tüli oleks saanud lahendada kohtuväliselt ja nii oleks mehele ka raha alles jäänud.

77-aastane Arne Annes on juba kaheksa aastat Paldiskis korteriühistuga jõudu katsunud. Talle on aastate jooksul esitatud arveid, kuhu on märgitud võlg. Kuigi mees maksis enda sõnul võla ammu ära, väidab ühistu, et pole maksnud.

Annes nõudis ühistult nii kirja teel kui ka telefonis ja koosolekutel, et nad näitaksid dokumente, kust tuleb selgelt välja, et ta on ühistule võlgu.

«Ühistu juhatus mulle dokumente ega protokolle pole näidanud, need tahtsin ma kohtu kaudu välja nõuda,» selgitas Annes.

Möödunud aasta juulis läks mees lõpuks advokaatide jutule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles