Venemaa meedia: Loginov kaebab teda «kiusanud» laskesuusaliidu töötaja kohtusse (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Venemaa laskesuusatamise koondise esinumber Aleksandr Loginov.
Venemaa laskesuusatamise koondise esinumber Aleksandr Loginov. Foto: ESPA Photo Agency/ZUMAPRESS.com

Eelmisel nädalal lahvatas laskesuusatamise MM-il skandaal: Itaalia politsei tungis varahommikul Aleksandr Loginovi ja Jevgeni Garanitševi hotellituppa. Venelased ei kavatsegi juhtunul niisama minna lasta.

Veidi enne kella kuut otsiti 22. veebruaril läbi venelaste tuba ning konfiskeeriti nende sülearvutid ja telefonid. Lisaks võeti pihtide vahele treener Aleksander Kasperovitš. 

Paar päeva varem sprindis maailmameistriks kroonitud Loginov oli juhtunust mõistagi häiritud. Ta aitas küll samal õhtul veel koondist teatesõidus, ent viimasel päeval ühisstardiga sõidu starti ei tulnud. 

«Kaebame selle, kes meile selle kaela saatis, kohtusse. Jutt käib IBU (rahvusvaheline laskesuusaliit) töötajast Sarah Fussek-Hakkarainenist. Meile tekitatud kahju polnud mitte ainult materiaalne vaid ka vaimne,» ütles Kasperovitš TASS-ile. «Tema pärast ei saanud Aleksandr enam startida. Tema rahu ja uni, mida võistlustel väga vaja läheb, oli kaheks päevaks rikutud.»

Venemaa laskesuusatamise föderatsiooni juht Vladimir Dratšev ütles 22. veebruaril, et tõenäoliselt tellis IBU läbiotsimise, sest Kasperovitš oli MMil Ukraina akrediteeringuga.

«See oli sõu. Nad usuvad, et akrediteeringu ja dopingu vahel on mingi seos. Et võib-olla Kasperovitš peidab end teise akrediteeringu taha ja varustab MMil sportlasi dopinguga,» rääkis Dratšev. Kokkuvõttes politsei midagi kahtlast ei leidnud. 

Tõsi, jutte liigub erinevaid. «Itaalias on dopingud kriminaliseeritud. Läbiotsimise korraldas politsei puhtalt enda kahtluste põhjalt. IBU-l pole sellega mingisugust seost,» ütles IBU liigu Tore Bøygardi teisipäeval NRK-le.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles