Putini «kokk» andis opositsiooniaktivisti oma maine kahjustamise eest kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa toitlustus-ja restoraniärimees Jevgeni Prigožin (vasakul) teenindamas talle kuuluvas restoranis Cheval Blanc Venemaa presidenti Vladimir Putinit
Venemaa toitlustus-ja restoraniärimees Jevgeni Prigožin (vasakul) teenindamas talle kuuluvas restoranis Cheval Blanc Venemaa presidenti Vladimir Putinit Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini lähikonda kuuluv toitlustus- ja restoranimagnaat Jevgeni Prigožin, keda hüütakse ka Putini «kokaks», andis kohtusse opositsiooniaktivisti Ljubov Soboli, kuna naine oli teda süüdistanud oma abikaasa mürgitamiskatses.

Prigožin tahab, et nii Sobol kui ka Putinit toetav telekanal Tsargard võtaksid tagasi Soboli poolt möödunud aasta suvel otsesaates öeldu, teatab themoscowtimes.com.

Venemaa opositsioonipoliitik Ljubov Sobol
Venemaa opositsioonipoliitik Ljubov Sobol Foto: Shamil Zhumatov/Reuters/Scanpix

Soboli abikaasat rünnati 2016 ja ta reide süstiti peaaegu surmav kogus psühhotroopset ainet, mis tekitas krampe ja muutis ta teadvusetuks.

«Sobol edastas saates ebaõiget informatsiooni, mis kahjustab minu kliendi mainet, au ja äritegevust. Sobol ütles seal, et «bandiit Prigožin ründas minu abikaasat» ja «bandiit Prigožin tahtis mu abikaasa tappa», jättes sellega mulje, et Prigožin pani toime mõrvakatse, mille ohvriks oli Soboli abikaasa,» teatas Prigožini advokaat.

Telekanal Tsargard ütles Vene meediale, et nad on valmis kohtusse minema.

58-aastane Prigožin kinnitas läbi oma firma Concord pressiesindaja, et läks Soboli vastu kohtusse.

Venemaa ärimees Jevgeni Prigožin
Venemaa ärimees Jevgeni Prigožin Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

«Minu nägemuse kohaselt on Sobol ise ta abikaaga juhtunus süüdi,» teatas Putini lähikondlane.

32-aastase Soboli sõnul ei ole ta oma abikaasat kahjustanud ning ta jätkab tõe avaldamist nii sotsiaalmeedias kui videotena. Sobol on varem andnud Prigožini kohtusse, kuna tema arvates põhjustas mehe toitlustusfirma 2018. aastal Moskva koolilaste seas düsenteeriapuhangu.

Sobolist sai möödunud aasta suvel Moskva meeleavalduste juhtfiguur. Protestiti opositsiooni esindajate väljahääletamise vastu Moskva linnavalitsusest.

Ka Soboli tööandja Aleksei Navalnõi ja tema korruptsioonivastane sihtasutus on Vene võimude sihtmärgiks ja neid on kohtusse antud.

Venemaa opositsioonipoliitikud Aleksei Navalnõi (paremal) ja Ljubov Sobol (keskel) 29. veebruaril Mokvas protestil, millega mälestati opositsioonipoliitikut Boriss Nemtsovi, kes mõrvati 5 aastat tagasi ja oldi vastu Venemaa põhiseaduse uutele lisadele
Venemaa opositsioonipoliitikud Aleksei Navalnõi (paremal) ja Ljubov Sobol (keskel) 29. veebruaril Mokvas protestil, millega mälestati opositsioonipoliitikut Boriss Nemtsovi, kes mõrvati 5 aastat tagasi ja oldi vastu Venemaa põhiseaduse uutele lisadele Foto: Shamil Zhumatov/Reuters/Scanpix

USA on sanktsioneerinud Prigožinit tema sidemete tõttu Kremli toetatud «trollitehasega», mida süüdistatakse USA presidendivalimistesse sekkumises 2016. aastal.

USA andmetel on Prigožin seotud ka niinimetatud Wagneri grupi palgasõduritega, kes on palgatud sõdima Süüria, Liibüa, Sudaani ja Sahara aluste Aafrika riikide konfliktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles