Joobes juht sai tingimisi vangistuse ja jäi neljaks kuuks juhiloata (1)

BNS
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Martin Ilustrumm

Kohus mõistis kolmapäeval kuueks kuuks tingimisi vangi joobes autot juhtinud 54-aastase mehe ja võttis temalt neljaks kuuks juhtimisõiguse.

Esmaspäeval kella 13 paiku sai härekeskus teate, et Narvas liigub sõiduauto Kia, mille roolis võib olla joobes juht, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja neljapäeval BNS-ile. Politseinikud pidasid sõiduki kinni Kerese tänaval. Auto roolis oli 54-aastane mees, kes oli alkoholijoobes.

Politseinikud toimetasid mehe arestimajja ning juhtunu kõigi asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus. Oma tegu selgitades ütles mees politseinikele, et oli enne rooli istumist tarvitanud 350-400 grammi viina ja hiljem ostis seda ka juurde. Mees oli teel oma maakoju. 

«Ülekuulamisel ütles mees, et ta lootis politseile mitte vahele jääda ja «läbi lipsata,» rääkis Narva politseijaoskonna juhtivuurija Dmitri Narolin. «Mehe teost oli teadlik ta elukaaslane. Kahjuks on see mitmes juhtum, kui inimene istub rooli pereliikme vaikival heakskiidul. Kui teie ei hooli teistest inimestest, kes võivad joobes juhi tõttu kannatada, mõelge sellele, et joobes pereliige võib ise sellises liiklusõnnetuses hukkuda. Joobes juhtimisel elu kaotanud lähedase matusel on hilja mõelda, et teda saanuks ja tulnuks takistada. Näiteks saanuks vajamineva sõidu lasta teha ka taksoga nii, et hiljem ei peaks kaalukausile panema inimelu hinda ja ühele taksosõidule kulunud tühiseid eurosid.»

Kolmapäeval toimunud kohtuistungil määras Viru maakohus mehele karistuseks kuus kuud tingimisi vangistust kaitseajaga aasta ja kümme kuud, samuti jäi ta neljaks kuuks juhtimisõigusest ilma.

«Ehk said mõned autojuhid valesti aru meie sõnumist, et me ei korralda praegu puhumisreide. Sõidukijuhtide joovet ei kontrollita niiöelda koridoridest, kuid väljas on rohkem politseipatrulle ja jälgime liiklust veel tähelepanelikumalt,» lisas Narolin. «Tulemas on pikk nädalavahetus, palun suhtuda alkoholi tarvitamisesse mõistusega ja püsida kodus, et mitte rikkuda enda ega teiste inimeste pühi ning halvimal juhul ka elu.»

Sel aastal on Narva politseijaoskonna politseinikud juhtimiselt kõrvaldanud pea kaks korda rohkem joobes kui eelmisel aasta sama perioodi jooksul – kokku 102, sellest 48 märtsis ja aprillis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles