Riigikogu loob 300 000 euro eest kaugtöörakendust (7)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Riigikogu hääletuspult, mis on kasutuses olnud aastast 2012.  Hääletuspuldi rakenduse ja videolahenduse loomine läheb maksma 300 000 eurot ning see peaks valmima suve lõpuks.
Riigikogu hääletuspult, mis on kasutuses olnud aastast 2012. Hääletuspuldi rakenduse ja videolahenduse loomine läheb maksma 300 000 eurot ning see peaks valmima suve lõpuks. Foto: Eero Vabamägi

Videosilla teel toimuvatest riigikogu komisjoni istungitest sai eriolukorras uus normaalsus. Samas ei pääsenud riigikogulased eriolukorra ajal suurde saali kogunemisest: see oli ainus viis eelnõude üle hääletada ja seadusi vastu võtta.

Et edaspidi oleks võimalik ka riigikogu täiskogu istungeid kaugtöö vormis korraldada, muutis riigikogu 20. mail 89 liikme toetushäälega kodu- ja töökorra seadust nii, et virtuaalne hääletuspult jõuaks iga parlamendiliikme koju. Eile kuulutas president Kersti Kaljulaid seaduse välja. Kaugtöörakendus läheb maksma 300 000 eurot.

Koroonakriisist tingitud eriolukord oli hea põhjus suure saali istungeid kaugtöö vormis pidada. «Aga välistama ei peaks ka muid põhjuseid,» selgitas eelnõu riigikogus tutvustanud põhiseaduskomisjoni liige, reformierakondlane Hanno Pevkur.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles