USA president püüab sotsiaalmeediat pitsitada (1)

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Pool/AFP

Donald Trump allkirjastas eile presidendi määruse sotsiaalmeedia õigusliku seisundi kohta.

Trump ütles, et regulatsiooni on vaja, kuna kõnealused ettevõtted ei ole enam neutraalsed suhtlusplatvormid, vaid tegelevad ise poliitilise aktivismiga.

Jõustumise korral muutuvad sotsiaalmeediakanalid nagu Twitter ja Facebook enam avatuks kohtuasjadele ja suuremale valitsuse regulatsioonile.

Meediakanal ABC News teatas, et asjatundjate hinnangul jääb määrus kõige tõenäolisemalt siiski hambutuks ning selle seaduseks muutmine on kongressi ja mitte presidendi pädevuses. Ühtlasi võib sellega kaasneda põhiseaduslikke probleeme.

«On ebatõenäoline, et ükski kohus langetaks otsuse kõigi varasemate pretsedentide vastaselt,» ütles St. Johnsi ülikooli õigusteaduskonna teadur Kate Klonick telekanalile.

Trump ähvardas sulgeda sotsiaalmeediaplatvormid pärast seda, kui Twitter oli süüdistanud riigipead valeväidete esitamises kahes oma postituses. 

«Vabariiklased tunnevad, et sotsiaalmeediaplatvormid vaigistavad konservatiivseid hääli täielikult. Me hakkame neid karmilt reguleerima või sulgema, enne kui me saame lubada sel juhtuda,» sõnas president.

«Twitter tegeleb nüüd 2020. aasta presidendivalimistesse sekkumisega. Twitter on lämmatamas sõnavabadust ja presidendina ei luba ma sellel juhtuda!» kirjutas Trump juba teisipäeval sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles