Skulskaja anonüümsusetus tõi tagasilöögi (31)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Estonia nõukogu kutsub inimesi üles oma nime all ahistamisjuhtumitest rääkima. Jelena Skulskaja tegigi seda ja tagajärjed on käes.
Estonia nõukogu kutsub inimesi üles oma nime all ahistamisjuhtumitest rääkima. Jelena Skulskaja tegigi seda ja tagajärjed on käes. Foto: Mihkel Maripuu

Eile saatis ahistamismenetluse peaossa maandunud Aivar Mäe kaitsja vandeadvokaat Paul Keres Jelena Skulskajale nõudekirja. Selles nõuab Keres, et Postimehele arvamusloo kirjutanud Jelena Skulskaja lükkaks ümber oma väited, nagu Mäe oleks teda töökohal alandanud. Skulskaja ise ütleb, et tema väidete taga on puhas tõde.

Kirjanik Jelena Skulskaja kirjutas neljapäeval arvamusrubriigi veergudel oma kogemusest Aivar Mäe alluvuses töötamisega. Ta viitas arvamusloos pealkirjaga «Jelena Skulskaja: kes kardab Aivar Mäed ehk kuidas muutuvad ajad» ka 11 aastat tagasi ilmunud artiklile, kus oli pööranud tähelepanu Mäe käitumisele.

Eile päeval saatis Keres Skulskajale nõudekirja. Kerese kinnitusel sisaldab artikkel vähemalt seitset väidet, mis on sisult valed ja Aivar Mäe au teotavad.

Näiteks kirjutas Skulskaja, et Aivar Mäe oli teda kaelusest haaranud ja tirinud stendi juurde, kus olid kirjas jõulupreemia saajate nimed. «Ta irvitas ja lausus: «Vaata, sinu preemia on kõige väiksem! Tead, miks? Üldsegi mitte sellepärast, et sa halvasti töötaksid, oh ei, vastupidi, sa töötad suurepäraselt, paremini kui paljud teised, aga sa ei meeldi mulle naisena! Ma alandan sind senikaua, kuni sa ise ära lähed, ja kui otsustad kannatada, siis kaotan üldse su töökoha ära!»» kirjutas Skulskaja.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles