Rahandusministeerium peatas võrdsuse edendamise projektide rahastamise

BNS
Copy
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta.
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahandusministeerium peatas Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) kaudu võrdsete võimaluste ja soolise võrdõiguslikkuse edendamise valdkonda kuuluvate projektide rahastamise hasartmängumaksust laekuvate vahendite arvelt.

Rahandusministeerium on seisukohal, et RTK kui toetusi rakendav riigiasutus ei saa teha hasartmängumaksust laekuvate vahendite arvelt tehtavaid väljamakseid projektidele, mis ei vasta hasartmaksumängu seaduses nimetatud valdkondadele.

Sellest tulenevalt tuleb RTK-l peatada toetuste väljamaksed Eesti Naisteühenduse Ümarlaua projekile – «Koos võrdõiguslikuma ühiskonna poole»; Eesti  Naisuurimus- ja Teabekeskuse (ENUT) projektile «ENUT ja partnerid edendavad soolist võrdõiguslikkust» ja Eesti Inimõiguste Keskuse projektile «Võrdsed võimalused sidusas ühiskonnas».

Hasartmängumaksu seaduse väljatöötajana nõustub rahandusministeerium riigikontrolli märgukirjas toodud seisukohaga, et toetatavaid valdkondi on tõlgendatud ebakohaselt ning seetõttu on hasartmängumaksust laekunud vahendeid kasutatud sihtotstarvetel, mida seadus ette ei näe.

Rahandusministeerium ei pea õigeks, et sotsiaalministeerium kasutab jätkuvalt hasartmängumaksust laekunud eelarvevahendeid ebaõigel sihtotstarbel, põhjendades seda sellega, et toetuse saajatel on toetuse saamiseks õiguspärane ootus, kirjutas väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem rahandusministri ülesannetes.

Sotsiaalministeeriumil on võimalik kasutada ka muid eelarvevahendeid kui hasartmängumaksust laekuvad vahendid. Selle soovituse on andnud ka riigikontroll oma märgukirjas – sotsiaalministril rahastada edaspidi nende tegevusvaldkondade projekte, mida hasartmängumaksu seaduses loetletud pole, ministeeriumi muudest eelarvesummadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles