Rajapaksa vendade võimudünastia võib teha lõpu Sri Lanka demokraatiale (1)

Copy
Sri Lanka Rahvarinde partei juht ja peaminister Mahinda Rajapaksa (pildil), kes koos oma riigipea ametis oleva venna Gotabaya Rajapaksaga võib suure valimisedu korral asuda peatselt riiki taas autoritaarsuse suunas tüürima.
Sri Lanka Rahvarinde partei juht ja peaminister Mahinda Rajapaksa (pildil), kes koos oma riigipea ametis oleva venna Gotabaya Rajapaksaga võib suure valimisedu korral asuda peatselt riiki taas autoritaarsuse suunas tüürima. Foto: Reuters / Scanpix

Sri Lankal homme algavad valimised võivad kinnistada võimulolevate Rajapaksa vendade raudset haaret veelgi ning anda neile parlamendis tõenäolise superenamuse, millega on võimalik muuta põhiseadust ja kaugeneda demokraatlikest väärtustest.

Poliitikavaatlejate hinnangul võivad vennad, kes on kurikuulsad tamili mässuliste halastamatu hävitamise tõttu aastakümneid väldanud konfliktis 2009. aastal, tahta kaotada piirangud presidendi ametiajale, tuua kohtu- ja politseivõimud nende otsekontrolli alla ning pikendada oma dünastia võimu järgmisele põlvkonnale.

Rajapaksa poliitiline dünastia, mis on olnud pikka aega arvestatav jõud Sri Lanka poliitmaastikul, naasis võimule mullu novembris, mil endine kaitseminister Gotabaya Rajapaksa (71) valiti presidendiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles