Kohus kinnitas võlgades Stockmanni saneerimiskava

BNS
Copy
Stockmanni kaubamaja Tallinnas.
Stockmanni kaubamaja Tallinnas. Foto: TOOMAS HUIK/PM/EMF

Helsingi ringkonnakohus kinnitas teisipäeval Stockmann plc saneerimiskava, misläbi on saneerimismenetlus ka lõppenud. 

Saneerimiskava eeldab kõigi Stockmanni kaubamajade, sealhulgas e-poodide, tegevuse jätkamist; Helsingi, Tallinna ja Riia kaubamaja hoonete müümist ja seejärel tagasi üürimist; ja Lindexi äritegevuse jätkumist Stockmann Groupi osana, teatas ettevõte börsile. Kava kestus on kaheksa aastat. 

Lindexi tegevusest tulenevaid rahavooge ja kinnisvara müügist saadud tulu kasutab ettevõte kava järgi peamiselt võlgade tasumiseks. 

Lisaks on Stockmann kõigi oma kaubamajade jaoks kokku leppinud uued, turupõhised rendilepingud varasemast väiksemate kaubanduspindade üürimiseks. Samuti vähendab ettevõte oma büroopinda Helsingis. 

Stockmanni teatel toetasid kava nii ettevõtte suurimad võlausaldajad ja aktsionärid kui ka Stockmanni juhatus. 15. jaanuari seisuga toetas enam kui 90 protsenti saneeritavate võlgade esindajatest kava kinnitamist. 

Ettevõttel on ligikaudu 433,5 miljonit eurot tagatud restruktureeritavat võlga, ligikaudu 200,6 miljonit eurot tagamata võlga ja 108,1 miljonit eurot võlakirjadel põhinevat madalaima prioriteediga võlga. Kokku on Stockmannil pisut enam kui 742 miljonit eurot võlgu. 

Võlgnevuste ja koroonaviirusest tingitud käibe kukkumise tõttu kannatanud Stockmanni grupi möödunud aasta augustis valminud saneerimiskava kohaselt said majandusraskused suuresti alguse liiga hoogsast laienemisest ning samas e-kaubanduse käivitamise ja arendamisega hilinemisest.   

Ettevõtte teatel oli Stockmanni äritegevus aga vahetult enne koroonaviiruse puhangut taas kasumlik ning ettevõte on olnud alates saneerimismenetluse algusest võimeline tasuma kõiki uusi rahalisi kohustusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles