Haapsalu pussitaja võeti vahi alla

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Sündmuspaik Haapsalus Tamme tänaval.
Sündmuspaik Haapsalus Tamme tänaval. Foto: Sander Ilvest

Prokuratuur taotles täna kohtus Haapsalus kolme inimese pussitamises kahtlustatava mehe vahistamist kaheks kuuks, kohus nõustus taotlusega.

«Teda kahtlustatakse mõrvas, mis seisnes kolme inimese noaga löömises. Löömise tagajärjel suri üks inimene ja teised said nii tõsiselt viga, et vajasid haiglaravi. Lisaks sellele kahtlustatakse teda eelmisel aastal toime pandud neljas kehalise väärkohtlemise juhtumis, kusjuures kõigil kordadel on mees kahtlustuse järgi olnud alkoholijoobes,» ütles prokurör Indrek Kalda.

Prokuröri sõnul on kahtlusalune seoses ühe varasema õigusrikkumisega suunatud alkoholisõltuvusravile, kuid seda ta ei läbinud. «Seega on tõsiseltvõetav oht, et vabaduses võiks mees uuesti vägivaldseks muutuda ning ohustada kellegi elu ja tervist,» rõhutas Kalda.

Mõrv on raske esimese astme kuritegu, mille eest on karistusena ette nähtud vangistus kaheksast aastast kuni kahekümne aastani või ka eluaegne vangistus.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustatud kriminaaluurimist viib läbi Lääne prefektuur ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles