Siseminister: ma ei saa kommenteerida kapo ohuhinnanguid (1)

Carl-Robert Puhm
Copy
Politsei viis Tallinnas Vabaduse väljakul toimunud meeleavalduselt ära pilli mänginud mehe, kes ei allunud politsei korraldustele rahulikult ära minna ning palus seejärel ise korduvalt, et politsei ta minema toimetaks.
Politsei viis Tallinnas Vabaduse väljakul toimunud meeleavalduselt ära pilli mänginud mehe, kes ei allunud politsei korraldustele rahulikult ära minna ning palus seejärel ise korduvalt, et politsei ta minema toimetaks. Foto: Mihkel Maripuu

Siseminister Kristian Jaani tõdes eile riigikogu infotunnis, et tal ei ole võimalik kommenteerida, kas kaitsepolitseiamet nägi koroonapiirangute/NETSi-vastasel meeleavaldusel ohtu põhiseaduslikule korrale või mitte.

Küll tõdes Jaani, et politsei viibis meeleavaldustel terviseameti, mitte kapo palvel.

«Kui me räägime ohuhinnangutest, siis me räägime eelkõige ohuhinnangust, mille on andnud terviseamet lähtuvalt tänasest hädaolukorrast. See on see ohuprognoos, mille alusel on palutud järelevalvesse appi politsei- ja piirivalveamet (PPA),» ütles Jaani.

«Kui me räägime sellest, milliseid tegevusi ja miks PPA tänavatel on teinud, siis terviseameti ohuprognoos nägigi ette, et kõrgendatud risk on olemas, kui välitingimustes koguneb rohkem kui kümme inimest ja nad ei ole hajutatult,» selgitas Jaani. «Sellest lähtuvalt valis PPA koos terviseametiga oma taktika ja selgitas inimestele, kuidas inimesed peaksid distantsi hoidma, et ei oleks ohtu, et nad saaksid kaasa nakkuse,» vastas siseminister Jaani Mart Helme küsimusele ohuhinnangute kohta.

Jaani tõdes, et kapo koostatud ohuhinnangute olemasolu ja sisu pole tal võimalik selgitada. «Kui me räägime ohust põhiseaduslikule korrale, siis selliseid ohuhinnanguid annab kaitsepolitseiamet. Need ohuhinnangud on seaduse alusel kaitstud ja salajase tasemega ja neid ma siin kommenteerida ei saa.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles