Eakaaslase tapnud ja põlema pistnud noormehed jäävad pikaks ajaks trellide taha

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu maakohus mõistis kolmapäeval süüdi kolm noorukit, kes eelmise aasta 13. märtsil tapsid tuttava 21-aastase noormehe eriti piinaval ja julmal viisil. 
Tartu maakohus mõistis kolmapäeval süüdi kolm noorukit, kes eelmise aasta 13. märtsil tapsid tuttava 21-aastase noormehe eriti piinaval ja julmal viisil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile seisid Tartu maakohtus süüpingis kolm noormeest, kes eelmisel aastal panid eriti julmal ja piinaval viisil toime tapmise. Kohtunik Rutt Teever luges ette otsuse: hiljuti 18-aastaseks saanud Karl Koiva ja Daniel Kaasik said karistuseks kümne aasta pikkuse vangistuse. Artur Gri­gorov istub sama teo eest trellide taga 12 aastat.

Mõrv sai teoks eelmisel aastal ööl vastu 13. märtsi Ülenurme alevikus. Uurimise käigus selgus, et tegelikult said sündmused alguse juba Tartu linnas. Umbes kella poole kolme paiku öösel meelitas üks nooruk Kvartali ja Hansakeskuse vahele 21-aastase noormehe, kus teda ootas ees kuuepealine kamp.

Toona 17-aastased Koiva ja Kaasik ning hiljuti täisealiseks saanud Grigorov hakkasid ohvrit käte ja jalgadega peksma. Seejärel otsustasid lööjad, et tõstavad ohvri auto pagasiruumi ja viivad Ülenurmele mahajäetud garaažide juurde, kus peksmine jätkus seni, kuni ohver oli surnud. Seepeale otsustasid Grigorov, Kaasik ja Koiva surnukeha põlema panna ja põgeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles