MKM võtab elektroonilise side seaduse eelnõu senisel kujul tagasi

BNS
Copy
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt tegi valitsusele ettepaneku võtta riigikogu menetlusest tagasi elektroonilise side seaduse (ESS), ehitusseadustiku ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega võetaks Eesti õigusruumi üle Euroopa Liidu uus sidekoodeks - majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) parandab eelnõus seatud jõustumistähtaegu ning esitab eelnõu uuesti valitsusele heakskiitmiseks.

«Riigikogu ei jõudnud enne suvepuhkust elektroonilise side seaduse muudatusi vastu võtta ning sellest tulenevalt on tekkinud olukord, mil eelnõus märgitud jõustumistähtajad on juba minevikus. Seetõttu võtame eelnõu tagasi, teeme vajalikud korrektuurid ning esitame selle uuesti valitsusele,» selgitas minister Andres Sutt, kelle sõnul on tegemist tehnilise muudatusega. «On kahetsusväärne, et erinevad lobistid ja erakonnad on võtnud taktikaks venitada Eesti riigi julgeolekuga seotud küsimust ja Eesti kodanike ligipääsu ülikiirele internetile,» lisas minister.

Ministri sõnul areneb sideturg kiiresti ning kõnealune eelnõu on vajalik erinevatele sideteenustele kehtivate nõuete ühtlustamiseks ja uute sidevõrkude ehitamise soodustamiseks. «ESS-i eelnõu on hädavajalik eeldus selleks, et Eestis oleks tagatud tehnoloogia areng, et saaksime viimaks liikuda edasi 5G sageduskonkurssidega ja pakkuda Eesti inimestele turvalist ja kiiret ühendust ning kaitsta nende õigusi erinevate sideteenuste kasutamisel,» ütles Sutt, kelle sõnul on oluline, et ESS-i muudatused saaks esmavõimalusel vastu võetud.

Lisaks on eelnõust välja jäetud sideandmete säilitamist puudutavaid muudatused. Sideandmete säilitamise terviklahenduse ettepaneku esitab eraldi justiitsministeerium.

«Pärast valitsuse otsust läheb eelnõu taas riigikogule arutamiseks ja loodan nende poolt kiiret menetlust, et tagada meie julgeolek ja tehnoloogia areng Eestis,» lõpetas Sutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles