Karis kuulutas välja Narva elektrijaamades biomassi põletamist lubava seaduse (3)

BNS
Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Mihkel Maripuu

President Alar Karis kuulutas esmaspäeval välja kolm seadust, teiste seas elektrituruseaduse, mis lubab põletada Narva elektrijaamades biomassi.

Elektrituruseaduse muudatusega parandatakse riigisisese taastuvast energiaallikast elektrienergia tootmise eesmärgi saavutamiseks korraldatava vähempakkumise konkurentsitingimusi, edastas presidendi kantselei. Seaduses on sätestatud toetuse maksmise võimalus selleks, et toota taastuvast energiaallikast elektrienergiat 2030. aastal 40 protsenti Eesti summaarsest elektrienergia lõpptarbimisest.

Riigikogu võttis elektrituruseaduse muudatuse vastu 29. septembril ning seejärel oli presidendil kaks nädalat aega, et seadus välja kuulutada või tagasi riigikogusse saata. President Kersti Kaljulaidi ametiaeg lõppes 11. oktoobril, mistõttu tuli otsus teha president Karisel.

Töölepingu seaduse muudatustega võetakse üle Euroopa Liidu direktiiv, milles käsitletakse lapsevanemate ja hooldajate töö- ja eraelu tasakaalu. Seadusega täpsustatakse hoolduskohustusega töötajate ja ametnike õigust küsida paindlikke töö- või teenistustingimusi, näiteks osalist või paindlikku tööaega või kaugtöö tegemise võimalust. Samuti kaotab seadus kohustusliku ooteaja 13–14-aastaste alaealiste tööle värbamisel.

Toote nõuetele vastavuse seaduse muudatustega laiendatakse turujärelevalveasutuste järelevalvepädevusi seoses e-kaubanduses müüdavate toodetega. Seadus on vajalik, et parandada turujärelevalvet ja tagada võimalikult operatiivselt ohtlike toodete müügilt kõrvaldamine, tõhustada järelevalvet kolmandatest riikidest pärit toodete üle ning parandada piiriülest koostööd EL-i liikmesriikide järelevalveasutuste vahel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles