„Reklaami ja müügitegevust reguleeritakse aina täpsemalt, järelevalve muutub rangemaks, konkurendid valvsamaks ning tarbijad järjest tähelepanulikumaks ja oma õigustest teadlikumaks,“ iseloomustas e-kaubandust Magnussoni vandeadvokaat ja ühtlasi reedel e-kaupmehi koolitav Mait Valberg.

Ta lisas, et üha sagedamini kaasneb rikkumistega lisaks võimalikele trahvidele suur negatiivne tähelepanu, mis levib sotsiaalmeedias kiiresti ja avalikult ning põhjustab ettevõtetele pikaaegseid ebameeldivusi või tuntavat mainekahju.

Vandeadvokaat Mait Valberg

Sel reedel toimuv, Kaup24 „Learning Fridays“ koolitussarja kuuluv veebiseminar annab konkreetselt ja näitlikustatud kujul ülevaate hinnasoodustuste tegemisest, mis kuulub iga kaupmehe tegevuste hulka. Vandeadvokaat Mait Valberg toob seminaril osalejateni palju praktilisi näiteid ning üheskoos vaadatakse üle ja analüüsitakse seni ette tulnud rikkumisi. Lisaks aitab seminaril osalemine kaupmeestel varakult planeerida oma tegevusi nii, et need oleksid kooskõlas tulevate õigusmaastiku muudatustega.

Registreeru reedesele seminarile siin:

E-kaubanduse müügiplatvorme Baltikumis, sealhulgas Eestis kõige populaarsemat müügiplatvormi Kaup24 opereeriva PHH Groupi juht Raimondas Žilėnas lisas, et e-kaubandus pälvib turgu reguleerivate asutuste silmis üha enam tähelepanu. Fookuses on e-kaubandusega kaasnevad küsimused, mis jaekaubanduses probleeme ei tekita. „E-kaubanduse vedajana ei tunne me vastutust vaid oma äri, aga ka kõigi nende ligi 4000 müüja ees, kes juba kauplevad PHH Groupi müügiplatvormidel,“ selgitas Žilėnas.

Sel aastal on Kaup24 oma koolituste teemaderingi laiendanud ning kaasanud eksperte teistest valdkondadest. Plaanis on muu hulgas korraldada koolitusi veel nii e-kaubanduse maksuaspektidest, logistika- ja finantseerimisvõimalustest kui ka raamatupidamisest. Lisateavet toimuvate koolituste kohta leiab aadressilt: https://kaup24.ee/et/marketplace#events

Žilėnas jätkas, et kõige olulisem tegevus e-poe müügis on astuda esimene samm. „Seminaridel osalemine ja teadmiste kogumine üksi ei aita, kui oma kaupa internetti ei tõsta,“ andis ta nõu ja lisas, et kogemus, mõistmine ja teadmised tulevad töö käigus. „Lisaks koolitustele tagame Kaup24 platvormiga liituvale müüjale isikliku halduri, kes toetab ettevõtet kogu müügiteekonna vältel — alates platvormil alustamisest kuni eduka kauplemiseni,“ lisas ta.

Jaga
Kommentaarid