Djokovic mõtlevat, kas Austraalia kohtusse kaevata (4)

Postimees Sport
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Suurbritannia kõmuväljaanne The Sun kirjutab tennisist Novak Djokovici agendile lähedase allika sõnadele tuginedes, et serblane kaalub Austraalia valitsust kohtusse anda. Põhjuseks Djokovici ebasobiv kohtlemine.

Tennise meeste maailma esireket saadeti Austraaliast välja eelmise nädala lõpus pärast pikka saagat, mis algas jaanuari alguses, kui koroonaviiruse vastu vaktsineerimata Djokovic reisis Melbourne'i, et valmistuda hooaja esimeseks suure slämmi turniiriks.

Läks aga nii, et korraldajate poolt kaitsepookimise osas meditsiinilise erandi saanud eurooplast polnud piirivalve nõus vastu võtma, sest nende hinnangul polnud Djokovici erand põhjendatud. Algas saaga, kus serblase viisa tühistati kaks korda ja tagatipuks saadeti ta päev enne turniiri algus riigist minema.

Djokovic pidi mõned päevad olema ka karantiinihotellis, mille olud olid meeldivast kaugel. Uudisteagentuur Reuters raporteeris, et «külastajad» on kurtnud hallitanud ja roiskunud toidu üle. Kohatud on ka prussakaid.

Sportlane kaalub koos juristidega, kas minna Austraalia vastu kohtusse ja nõuda neilt valurahana umbes 3,8 miljonit eurot, millest ligikaudu 2,5 miljonit moodustaks Austraalia lahtistelt võidetav auhinnaraha. Djokovic on turniiri üheksakordne tšempion – see on rekord – ning oli soosik number üks ka tänavu. Olgu öeldud, et üksikmängude võitjad viivad koju veidi üle 1,8 miljoni euro.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles