Keskkonnaamet avab ebaseaduslikult suletud kallasradasid (14)

Copy
Kallasrada Rae vallas.
Kallasrada Rae vallas. Foto: Riigikontroll

Viimase viie aasta jooksul on keskkonnaameti järelevalve teinud ranna või kalda ehituskeeluvööndi kaitsealadele ligi 450 kontrollkäiku ning algatanud keelualale rajatud ehitiste tõttu üle 70 väärteomenetluse ja poolsada haldusmenetlust.

Keskkonnaameti peadirektori Rainer Vakra sõnul on igal aastal juhtumeid, kus keskkonnainspektori sekkumise järel likvideerib kodanik oma ebaseadusliku ehitise või aia kohe. «Sel juhul pole me menetlust alustanud, sest karistamine ega menetlemine ei ole meie eesmärk. Eesmärk on kehtiva seaduse jõustamine,» ütles Vakra.

Keskkonnaamet teeb ehituskeeluvööndi piirangute täitmise järelevalvet kehtiva seaduse järgi ka edaspidi. «Kui kodanikele tundub, et mõnda kallasrada tõkestatakse ebaseaduslikult, võib sellest teatada riigiinfo telefonile 1247. Selle kaudu jõuab teade keskkonnaameti järelevalveosakonnale, kes saab vastavalt vajadusele reageerida,» kinnitas Vakra.

Sõltumata veekogu ranna- või kaldavööndi koosluste loodusväärtustest on neil oluline roll rohekoridorina ja veekogu puhvrina. Nende vööndite looduslikul kujul säilitamine aitab säästa loodust inimtegevusest tingitud ja pinnaveega kanduvast hajureostusest, erosioonist ja muudest negatiivsetest mõjudest.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles