Prokuratuur esitas naisele süüdistuse avaliku korra raskes rikkumises ja kehalises väärkohtlemises. Kohus tunnistas naise kiirmenetluses süüdi ja karistas teda aastase vangistusega, millest süüdistatav peab koheselt kolm kuud reaalselt ära kandma.

Eelmisel kolmapäeval lähenes 41-aastane naine Tallinnas Rahumäe rongipeatuses perroonil rongi oodanud 32-aastasele naisele ja tema 3-aastasele lapsele ja tõukas naise perroonilt alla. Lääne-Harju jaoskonna juht Lea Bärenson ütles, et õnneks ei saabunud samal ajal peatusesse rongi, muidu oleks rünnak võinud palju kurvemalt lõppeda.

Perroonilt alla tõugatud naine võttis oma lapse sülle ja hakkas teda rahustama, kuid ründaja järgnes naisele ja lõi teda näkku. Peale seda sisenes 41-aastane naine Balti jaama suunas sõitvasse rongi ja lõi seal 80-aastast naist. Balti jaamas lahkus naine rongilt ja politseinikud pidasid ta laupäeval Kohtla-Järvel tema elukohas kinni.

„Soovin tänada kõiki inimesi, kes aitasid naise tuvastamisele kaasa, kuna tänu laekunud infole tabasime ründaja kiirelt. Aitäh ka nendele inimestele, kes andsid politseile juhtunu kohta tunnistusi ja teatasid rongis toimunud rünnakust hädaabinumbril 112. Kutsun inimesi ka edaspidi avalikus ruumis kellegi ründamist nähes helistama kiirelt hädaabinumbril 112, et politsei jõuaks kiirelt abivajajani ja sekkuda, enne kui keegi tõsiselt viga saab,“ lisas Bärenson.

Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri Helen Kiviloo sõnul ei ole niivõrd vastutustundetu ja teiste suhtes hoolimatu käitumine lubatav. „Pärast kinnipidamist esitati naisele kahtlustus nii ühe naise perroonilt alla tõukamises ja löömises kui ka rongis eaka naise löömises. Lühikese aja jooksul kahe sarnase kuriteo toimepanemine näitas tema hoolimatust teiste inimeste suhtes. Süüdistatava enda sõnul oli ta mitu päeva alkoholi tarvitanud ja kuna raha oli otsas, muutus ta inimeste suhtes agressiivseks. Sellisele käitumisele ei ole aga ühtki vabandust ja naine saab nüüd vanglas oma tegude üle järele mõelda,“ ütles Kiviloo.

Kui süüdistatav paneb pärast karistuse kandmist toime uue kuriteo, siis võib kohus ka ülejäänud vangistuse reaalselt täitmisele pöörata. Kohtuotsus ei ole veel jõustunud.