Lennukas karjäär ⟩ Sihikindel karjäärinaine Eesti panga juhatuses (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Monika Kallas-Anton ei ole töös midagi juhuse hooleks jätnud ega õnne peale lootnud, vaid teinud sihikindlat tööd oma karjääri edendamiseks.
Monika Kallas-Anton ei ole töös midagi juhuse hooleks jätnud ega õnne peale lootnud, vaid teinud sihikindlat tööd oma karjääri edendamiseks. Foto: Kermo Benrot

Eestis ei ole palju naisi ettevõtte juhatustes ning seda enam äratavad tähelepanu need vähesed, kes on endale tee tippu rajanud. Üks sellistest on SEB juhatuse liige Monika Kallas-Anton, kes juhib eelmisest aastast panga rahapesu ja pettuste vastast tegevust.

Sihikindlalt erialast rahvusvahelist karjääri arendanud Monika on pärast kümmet aastat tööd erinevates maailma regioonides tagasi kodus, et olla lähemal oma vanematele ja perele. Tema karjäär on olnud huvitav ja seda mitte juhuslikult, vaid selle on Monika ise teadlikult huvitavaks kujundanud.

Aastal 2003 lõpetas ta ülikooli ja sel ajal oli majanduse ja rahanduse tudengite hulgas väga populaarsed audiitor- ja ärikonsultatsiooni firmad. Ka Monikat võlus see maailm ja ta liitus Ernst & Young´i ärikonsultatsioonide osakonnaga. See tähendas tema jaoks kohe suuri konsultatsiooni-, hindamiste, ülevaatuste ja siseauditeerimise projekte nii era- kui ka avalikus sektoris. Sealt jõudis ta väikese ringiga edasi tehingute nõustamise maailma, mis hõlmab nii tehingu juhtimist kui ka tehingueelseid analüüse. Seal sai ta aru, et see on tema valdkond, asi, mis talle tõeliselt huvi pakub. Eesti ja Baltikumi turg jäi talle aga varsti väikeseks ja ta hakkas otsima võimalusi tööks välismaal. Rahvusvaheline firma pakub noorele inimesele võimalusi töövahetuseks. Monika sai aastal 2005 praktikakoha Manchesteri kontorisse Suurbritannias tehingute nõustamise meeskonda, kus ta töötas seitse kuud ja kogus tulevaseks eluks vajalikke kontakte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles