Itaalia kohus määras vägistamissüüdistuse saanud filmitegijale koduaresti

Kultuuritoimetus
Copy
Lavastaja Paul Haggis kohtus
Lavastaja Paul Haggis kohtus Foto: Onires / IPA/SIPA

19. juunil arreteeriti Itaalias filmilavastaja Paul Haggis, keda kahtlustatakse noore naise seksuaalses ründamises. Itaalia kohtunik Vilma Gilli nõudis pärast esialgset ülekuulamist, et Haggis püsiks uurimise ajaks koduarestis. 

Haggis käis kohtus 22. juunil, et vastata väidetava ründamisega seotud küsimustele. Haggis väitis, et tema seksuaalsuhe süüdistuse esitanud naisega oli kahepoolne. Kohtuniku käsul peab Haggis nüüd püsima Itaalias Ostuni lähedal asuvas hotellis.

Haggise vastu süüdistuse esitanud naine ütles: «Me pidime koos töötama, aga selle asemel vägistas ta mind mitu päeva.»

Haggise advokaat Michele Laforgia sõnul määras kohtunik koduaresti ettevaatusabinõuna, et tagada ohvri turvalisus. Laforgia kinnitab, et Haggis täielikult eitab süüdistusi ning loodab vabaduses tagasi olla, kui faktid on kohtus selgeks tehtud.

69-aastane Haggis on peamiselt tuntud tänu 2004. aasta filmile «Kokkupõrge», mis tõi lavastajale kaks Oscarit. Haggis kirjutas stsenaariumid ka paarile kuulsale Clint Eastwoodi filmile, sh «Million Dollar Baby», mis tõi talle Oscari nominatsiooni parima originaalstsenaariumi kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles