Austria tühistab kohustusliku koroona vastu vaktsineerimise seaduse

Copy
Austria minister Johannes Rauch.
Austria minister Johannes Rauch. Foto: Martin Juen / www.imago-images.de / Scanpix

Austria valitsus teatas neljapäeval, et muudab juba mõni kuu pärast jõustumist ära riigis kehtestatud vaktsineerimiskohustuse koroonaviiruse vastu.

Austria kehtestas veebruaris esimese Euroopa Liidu riigina vaktsineerimiskohustuse, mis võimaldab sellest keeldujatele määrata trahve kuni 3600 euro ulatuses.

Meede peatati aga märtsis enne selle sisulist rakendamist, kuna valitsuse sõnul ei saa sellist kaugeleulatuvat meedet enam koroonaviiruse ohuga õigustada.

Terviseminister Johannes Rauch rääkis pressikonverentsil, et meede on põhjustanud üheksa miljoni elanikuga riigis sügava lõhe ning mõned inimesed on kaitsesüstist loobunud just sellepärast, et see on sunduslik.

«Kohustuslikkus ei vii kedagi vaktsineerima,» märkis ta.

Vaktsineerimiskohustus kehtis kõigi üle 18-aastaste isikute jaoks välja arvatud rasedad naised, 180 päeva jooksul viiruse läbi põdenud ning meditsiinilised erandid.

Austria Rahvapartei parlamendirühma esimees August Wöginger lubas samal pressikonverentsil, et kohustuslikku vaktsineerimist sätestav seadus tunnistatakse kehtetuks lähinädalail.

Praeguste numbrite järgi on Austrias koroonaviiruse vastu vaktsineeritud 62 protsenti elanikkonnast, mida on tublisti vähem kui EL-i riikides keskmiselt.

Austrias on koroonaviiruse tagajärjel surnud rohkem kui 18 700 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles