Kapo otsis Kingoga seotud menetluse käigus läbi advokaadibüroo (1)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Tallinn, 26.11.2020
Otse Postimehest. Hanno Pevkur ja Kert Kingo.

Postimees broadcast.
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
Tallinn, 26.11.2020 Otse Postimehest. Hanno Pevkur ja Kert Kingo. Postimees broadcast. Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu

Riigiprokurör Vahur Verte teatel otsis kaitsepolitseiamet läbi advokaadibüroo Eipre&Partnerid ruumid, kogumaks tõendeid EKRE parlamendisaadiku Kert Kingo suhtes algatatud kriminaalmenetlusega seoses, vahendab ERR.

«Kriminaalasjas ei ole kedagi hetkel kahtlustatavana üle kuulatud,» teatas Verte ühismeedias, lisades, et eelmise nädala esmaspäeval toimus advokaadibüroos siiski läbiotsimine.

Büroos töötav vandeadvokaat Martin Traat, keda kohtumääruse alusel allutati kahtlustatavana menetlustoimingule, pidas läbiotsimist aga alusetuks menetlustoiminguks. «Selline asi peaks õigusriigis olema lubamatu,» märkis ta, lisades, et prokurör Verte olla edastanud kohtule läbiotsimise võimaldamiseks valeinformatsiooni.

Advokatuuri esimees Imbi Jürgen sekundeeris Traadile, öeldes, et advokaadibüroo läbiotsimine peaks olema viimane abinõu, kuna see on täis konfidentsiaalset informatsiooni.

Postimees kirjutas mais, et kaitsepolitsei alustas uurimist, kas riigikogu liige Kert Kingo on kuluhüvitiste kasutamises pannud toime kuriteo. Ei saa öelda, et Kingo oleks pannud toime kuriteo,  ka mitte seda, et Kingole oleks esitatud kahtlustus ja ammugi mitte süüdistus. Kingo on ise varem meedias öelnud, et ta ei ole milleski süüdi. Kingo on ise varem meedias öelnud, et ta ei ole milleski süüdi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles