Süüdistuse kohaselt omastasid sihtasutuse juhid riigi raha ise sentigi saamata (9)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi vanalinna servas tegutsev Maaelu Edendamise Sihtasutus muutus kriminaalpolitseinike üheks tähelepanu keskpunktiks juba kahe aasta eest, kui nad asusid koguma tõendeid. 2021. aasta septembri keskel algas operatsioon juba avalikult ning nüüd on juhatuse liikmetele Raul Rosenbergile (vasakul) ja Madis Reinupile süüdistus esitatud.
Viljandi vanalinna servas tegutsev Maaelu Edendamise Sihtasutus muutus kriminaalpolitseinike üheks tähelepanu keskpunktiks juba kahe aasta eest, kui nad asusid koguma tõendeid. 2021. aasta septembri keskel algas operatsioon juba avalikult ning nüüd on juhatuse liikmetele Raul Rosenbergile (vasakul) ja Madis Reinupile süüdistus esitatud. Foto: Elmo Riig, Marko Saarm (montaaž)

Prokuratuuri süüdistuse kohaselt omastasid kaks Viljandis asuva Maaelu Edendamise Sihtasutuse endist juhatuse liiget enam kui 24 miljonit eurot riigi laenuraha 42 Eesti äriühingu kasuks, saamata seejuures ise mingit rahalist kasu. Süüdistuse saanud eitavad, et nad on midagi ebaseaduslikku teinud.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nüüdseks endine juhatuse esimees Raul Rosenberg on oma sõnul saanud viimase poolteise aasta jooksul mitu kahtlustust ja nüüd siis ka ametliku süüdistuse, aga süüdi ta ennast ei tunnista. «Ma ei ole süüdi,» kinnitas Rosenberg. «Neid laene ei otsustanud mina ega Madis, vaid nende taga oli suur hulk analüütikuid, krediidikomitee, nõukogu ja juhatus.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles