Vooglaid Pruunsilla kaasusest: tegu on toimingupiirangu rikkumise lubamatult laialivalguva menetlusega (2)

BNS
Copy
15.05.2023, Tallinn. Esmaspäevane riigikogu istung, kus jätkuvast opositsioonierakondade obstruktsioonist hoolimata õnnestus riigikogu päevakord kinnitada. Pildil Varro Vooglaid
15.05.2023, Tallinn. Esmaspäevane riigikogu istung, kus jätkuvast opositsioonierakondade obstruktsioonist hoolimata õnnestus riigikogu päevakord kinnitada. Pildil Varro Vooglaid Foto: Madis Veltman. Postimees

Riigikogu liige Varro Vooglaid märkis oma sotsiaalmeediapostituses ettevõtja Parvel Pruunsilla ja Tartu abilinnapea Priit Humala vastu käivitatud kriminaalmenetluse kohta, et ta on kindel, et kumbki neist ei paneks toime kuritegu. 

«Sellised asjad teevad tõsiselt murelikuks. Tunnen isiklikult mõlemat uudises nimetatud meest – st nii Pruunsilda kui ka Humalat – ja olen kindel, et kumbki neist ei paneks toime avaliku vara vastast kuritegu,» kirjutas Vooglaid.

«Seetõttu olen kindel, et tegu on järjekordse toimingupiirangu rikkumise lubamatult laialivalguval süüdistusel baseeruva menetlusega, kus menetlus ise ja sellega kaasnev avaliku arvamuse kujundamine ongi asjaosalistele karistuseks,» nentis ta.

«Paratamatult jääb mulje, et sedasi tegutsedes püüab süsteem saata laiemale ringile sõnumi: ärge töötage meile vastu või muidu... Ehk suure tõenäosusega tuleks siin kriitiline tähelepanu suunata mitte Pruunsillale ja Humalale, vaid süsteemi käitumisele,» leidis Vooglaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles