katastriüksuse sihtotstarbe muutmine

kukeke 29.03.2012 16:48 (12 aastat tagasi)

Esitasin KOV'le avalduse maa sihtotstarbe muutmiseks maatulundusmaast elamumaaks. Vastus tuli eitav ja viidati üldplaneeringule. Kas see vastus ongi siis nüüd lõplik ja jäängi aiamaa omanikuks või on mingi variant veel, et saaks maalapile eramu püstitada seaduslikult?

Riukalik Jurist 29.03.2012 21:05 (12 aastat tagasi)

See sõltub asjaoludest, mida sa oma küsimuses ei esita. Planeerimis- ja ehitusõigus on põnev teema, kuid minu puhtalt subjektiivsel hinnangul oleks eelkõige mõistlik esitada see küsimus mitte juristidele, vaid planeerijatele. Igatahes soovitaksin ma KOV-i otsus vaidlustada. See maksab 15.95 riigilõiv ja muud ei midagi. Kohtukulusid sinu käest välja nõuda ei saa.

kukeke 29.03.2012 23:28 (12 aastat tagasi)

Noh jah, planeerijale sai see küsimus esmalt telefoni tee esitatud ja sealt tuli vastus, et jaa saab ikka ehitada! Nüüd aga tuli kirjalikult vastus minu avaldusele maa sihtotstarbe muutmiseks.. Mingeid keelutsoone antud kohas ei ole ja takistav asjaolu on ainult see, et valla üldplaneeringul on märgitud maa kui maatulundusmaa. Vaidlustan otsuse siis kuidas täpsemalt? Ette tänades, K.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.