üürivaidlus

Riti 29.03.2012 17:11 (12 aastat tagasi)

Tere, selline situatsioon, ehk oskab keegi aidata. Olen üürnik, kes hiljuti alles kolis. Sain oma esimsed arved, nägid sealt, et kommunaalkulude all on ka remondifond ja avariifond jne. Ise ma midagi põhjustanud ei ole. Leidsin, et ma ei peaks neid üürileandjale tasuma. On mul selline õigus? Näiteks oli mu remondifondi summa kuskil 60 euro ringis. Vesi ja küte kokku ei läinud isegi nii kulukaks kui iseenesest remondifondi kulud. Omanik arvas, et kuna see on kommunaalkulude paberi peal kirjas, peaksin ma seda ka tasuma. Nüüdseks olen elanud seal kuskil 3-4 kuud ja soovinud korterist lahti öelda ning sellest ka kuu aega enne ette teatanud. Põhjuseks oli see, et jäin ühe kuu võlgu juba ja ma ei soovi, et need suureneksid. Kasvõi omaniku kasuks, keegi ei soovi endale sellist üürniku ju. Omanik vastas sellele nii, et enne tema korterit vastu ei võta kui olen tasunud oma arve. Aga see tähendab , et ma olen oma asjad sealt juba ära viinud ning ei elagi seal, kuid arveid peaksin ikkagi maksma, kasvõi juba selle remondifondi eest üle poole saja euro. Kas on võimalik üürileandjal hoida üürniku sedasi kinni?

Adolf Haider 29.03.2012 21:00 (12 aastat tagasi)

üürnik peab tasuma kõiki neid asja, mis on üürilepingus kirjas. Kui üürilepingus on kirjas, et kõik korteriga seotud kulud tasub üürnik, siis tuleb tasuda. Kui neid asju lepingus pole, siis pole vaja ka tasuda. Kui olete õigeaegselt teavitanud ja enda arvates võlgu pole siis ei saa keegi teid ka takistada lahkumast. Kui omanikule on makstud garantiiraha, siis tuelb selle välja nõudmiseks pöörduda kohtusse.

Riukalik Jurist 30.03.2012 00:07 (12 aastat tagasi)

Ära aja jama, Adolf. Remondifond, pangalaen jne. pole korteriga seotud kulu üürniku jaoks. Pigem ma veidi survestaks seda üürileandjat. Millegi pärast ei usu, et ta oma üüritulult makse maksab. Ja mis puutub üürniku "kinnihoidmisse" siis kui sügaval eestlaste hinges see orjus veel on? Vaba inimest ei saa mitte keegi kinni hoida ega sundida kuskil elama. Koli või sel samal tunnil välja kui tahad ja ära maksa midagi. Ülejäänu on juba kohtuvaidluse teema.

Mare 30.03.2012 09:21 (12 aastat tagasi)

eelnev kommenteerija laiab täiega, kui inimesel on garantiiraha makstud näiteks 3 kuud, sisi ei ole see äraminek sugugi ni, et lööd selja taga ukse kinni. Küsija ju ei mõelnud seda, et keegi teda füüsiliselt seal kinni hoiab. Ja korteriga seotud kulud on remondifond kindlasti. Selgitan juristile: sisuliselt toimub ettemakse tulevikus toimuvate remontide eest. Kui üürnik kasutab näiteks treppi ja see trepp vajab tulevikus remonti, siis remondi eest peavad maksma need isikud kes reaalselt kasutanud on seda. kas on keegi kuulnud, et tagantjärele hakatakse üles otsima kasutajaid ja nendelt sisse nõudma milegi asja remontimiseks raha? Ritile soovitan seda, et ei ole mõtet hakata konflikti otsima ja ähvardama omanikku maksuameti jms asjadega - püüa rahulikutl selgitada, mis olid lepingu järgi sinu kohustused ja et sa oled need täitnud. Kui garantiirahas asi pole, siis ela oma elu rahulikult edasi.

Riti 30.03.2012 15:53 (12 aastat tagasi)

Täpsustan seda veidi. Remondikulud on tulnud sellest, et korteriühistu on võtnud laenu,et maja soojustada ja paremaks ilmet muuta. Kas pole mitte nii,et remondi tõttu suureneb ka korteri väärtus.? Kas siis tõesti peab üürnik selle eest maksma,et maja soojustatakse? Lepingus on kirjas,et üürileandja peab kandma eluruumi ja sisustusega seonduvad remondikulud,kui nende kandmise vajadus ei tulenenud üürnikust tulenevast asjaolust. Lisaks on kohustus üürnikul tasuda üüri ja kõrvalkulud kui ta viivitab korteri üleandmisega. Need siis lepingust. Kordan veelkord. Olen ühe kuu üüri ja kommunaalid maksmata jätnud. 5 päeva on tähtajast üle. Korteriomanik ei lase lepingust lahti öelda ja ma pean seal edasi olema ja summa suureneb kuni ma olen kõik tasunud. Kas see ei ole mitte lõputu?

vabb 31.03.2012 15:27 (12 aastat tagasi)

sa ajad asja liiga keeruliseks - lepingus peab ka olema kirjas kuidas saab seda erkorraliselt lõpetada - tavaliselt on selleks kuu aega etteteatamist. Nii sa teinud oled ja võid sealt ära kolida. ja üldse - loe lepingut hoolikalt. Me ei saa sulle siin nõu anda, kui me pole lepingut näinud. Seda mida sa kirjutasid - selle järgi ei pea sa kindlasti maksma remondifondi jms. Kõik. Kao sealt minema ja ela oma elu edasi.

raoul 31.03.2012 15:36 (12 aastat tagasi)

jah,seda remondifondi /ja laenumakseid /ei pea maksma üürnik,sest see ikka omaniku kanda.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.