päranduseks isa eltise võlg

reet 5.09.2015 16:44 (8 aastat tagasi)

isa suri ja kuna tal mingit vara enam tema nimel polnud siis nagu polnud ka midagi pärida. läks mööda pool aastat ja nüüd nõuab täitur mult isa elatise võlga. isal oli veel lapsi, kes minust nooremad ja nemad olid käinud 5 päeva enne 3 kuu möödumist pärandist loobumas ja mulle ei teatanud keegi midagi. nende isa nooremate lastega ma ei suhtle, pole neid näinudki. Kas nüüd pean nende laste emale võlga maksma hakkama. olen ise lapsega kodune, aga mul on vara ja maad

vector 5.09.2015 17:57 (8 aastat tagasi)

See kas te isa ülejäänud lastega suhtlete või ei see ei mängi rolli. Oleksite pidanud pärandist loobuma sest ka võlad on pärand. Kuna te ei loobunud siis nüüd olete täievoliline pärija ja hakkate päritud võlga maksma.

A 7.09.2015 09:49 (8 aastat tagasi)

Pärs § 119 (1) Pärandist loobumise tähtaeg on kolm kuud. Tähtaeg hakkab kulgema hetkest, kui pärija saab teada või peab teada saama pärandaja surmast ning oma pärimisõigusest. (2) Notar võib käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud tähtaega pärima õigustatud isiku taotlusel pikendada või määrata uue tähtaja, kui pärima õigustatud isik on lasknud tähtaja mööda mõjuval põhjusel ja kui teised pärima õigustatud isikud sellele vastu ei vaidle. Vaidluse korral lahendab asja kohus.

translator 7.09.2015 13:49 (8 aastat tagasi)

Praegu soovitan teha nii - te ei teadnud, et olite pärimisel õigustatud isik, ütleme et te olite isa suust kuulnud, et ta teeb testamendi kellelegi teisele. Sellest hetkest kui saite teada, et olete siiski pärija ja peate hakkama võlgu tasuma - kolme kuu jooksul pöördute loobumiseks notari poole. Kui olete selle aja "maha maganud", siis ei aita enam kohus ka.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.