kinnisvara sundmüük

Liisa 7.09.2015 15:26 (8 aastat tagasi)

Tere. Ees on kohtuskäik kus nõutakse sisse võlga suuruses 3000 eurot. Hetkel ise ei oska aimata,kui suureks kujuneb summa kaotuse puhul. Kinnisvara hinnaks on 8500 eurot. Kinnisvaraks on talu/maja ja sisse on kirjutatud 3 liikmeline pere kellest üks alaealine laps. Võla sissenõudja soovib kogu summat ja pole nõus maksegraafikuga. Võlgnik oleks nõus maksma maksegraafiku alusel. Hetkel võlgnik töötu. Kas negatiivse kohtuotsuse puhul saab ära võtta maja ja suunata sundmüüki? Kuidas ja kas on siiski võimalik taodelda maksegraafikut kuigi võla sissenõudja soovib kogu summat? Tänan ette vastamast.

A 7.09.2015 17:24 (8 aastat tagasi)

Mõistlik oleks kohtumenetlus lõpetada kompromissiga, kus lepitakse kokku nii võlgnetav summa, kui tasumine graafiku alusel igakuiste maksetega. Kui hageja sellega ei nõustu, ning kohus mõistab võla välja ühe summana, siis on võimalik taotleda võlgnevuse ajatamist läbi kohtu täitemenetluse käigus või siis võlgade ümberkujundamise menetluses. Loomulikult, kui kompromissile ei jõuta või siis kohus ei peaks nõustuma hilisemas menetluses ajatamisega, on võimalik maja sundmüük.

liisa 7.09.2015 18:20 (8 aastat tagasi)

Aitäh vastamast. Kahjuks hageja pole nõus kompromissiga. Otsin informatsiooni kuna tegu pole päris tavalise võlanõudega.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.