Kohaliku elaniku parkimissoodutus

S. 2.06.2016 00:12 (7 aastat tagasi)

Tere, Sooviksin nõu - kas linnavalitsusel on üldse õigust ja seaduslikku alust keelduda mulle kui kohalikule elanikule andmast parkimissoodustust ainult selle pärast, et ma pole auto passis vastutav kasutaja, vaid lihtsalt kasutaja? Olukord on tõeliselt veider - Tartu linn hetkel on otsustanud linnaelanikke karistada. Alates 01. juunist on mu kodutänav tasuline ja ka soodustust ei anta. Ette tänades, S

S. 2.06.2016 00:25 (7 aastat tagasi)

Toon väljavõtte Tallinna linna parkimiskorraldusest: § 11. Maksusoodustus elanikule (1) Elanikul, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel on olnud vähemalt kaks kuud taotluse esitamisele vahetult eelnenud perioodil avaliku tasulise parkimisala piires, kelle elukoht taotluse esitamise ajal asub rahvastikuregistri andmetel avaliku tasulise parkimisala piires ja kelle nimi on kantud sõiduki registreerimistunnistusele omaniku, vastutava kasutaja või kasutajana, on õigus saada elaniku maksusoodustust B-kategooria sõiduauto või neljarattalise AM-kategooria mootorsõiduki parkimiseks tema elukohale vastavas parkimistsoonis.

U 2.06.2016 16:20 (7 aastat tagasi)

jah, kehtib Tallinnas. Tartus võivad parkimiskorralduses teistsugused lõigud olla. Seda, kas on seaduslik keelduda, peaksidki uurima Tartu parkimiskorraldusest. siiski eeldan, et LV teab seadusi, mida nad ise on vastu võtnud.

Onari Kämmal 3.06.2016 01:07 (7 aastat tagasi)

Elaniku parkimistasu soodustus on vastutulek elanikele, see ei ole kuidagi kohustuslik ja seaduses reguleeritud. Ning jah, Tartu on selle soodustuse saamisele rakendanud üsna karmide piirangud - hoovis ei tohi parkimisvarianti olla (kui näiteks 10 korteriga elamu hoovi mahub 2 autot, siis selles majas keegi elaniku soodustust ei saa), soodustuse saaja peab olema kas omanik või liisinguvõtja (ei saa näiteks olla eraisikule kuuluva auto vastutav kasutaja) ning ühe aadressi/korteri kohta ei väljastata rohkem kui 1 luba (ehk et mehel ja naisel ei tohi olla eraldi autosid). Väike puust linn!

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.