Öörahu

padjanägu 29.08.2016 08:34 (7 aastat tagasi)

Majas kaameraid pole, üsna abitu lugu. Naaber käib öösel kolkimas, et lõpetagu ma ära. Misiganes, aga ta ajab mind üles, polegi midagi lõpetada, ma ronin talle uksele vastu voodist, ja mul on juba unehäired. Ta teeb nii küll harva aga kordumised on tekitanud mingi uinumishirmu. Ta ongi ilmunud mõni tund peale uinumist, alustab alt vastu lage ja siis juba ukse taga. Jube on see, et mul pole mitte midagi peale sõna sõna vastu ja hommikuks pahaks läinud südame, sest jõud on otsas. Neid on seal korteris aga mitu. Mida ma teha saan, et see lõpeks? Kodu kaotamata, ma mõtlen. Rääkimisele on alati järgnenud üllatusuudiseid hoopis sellest, mida mina neile teinud olen. Olevat. Sellepärast ongi juba elusa laiba tunne peal.

vastus 29.08.2016 10:32 (7 aastat tagasi)

Võid ju oma korterisse paigaldada kaamerad, mis lisaks ka heli salvestaksid (kui naabri koputamise pärast uinuda kardad, ei kujuta küll ette, kuidas saaksid kaamerate alla magada). Kui oled nii ära fikseerinud, et sina kedagi ei terroriseeri, vaid hoopiski vastupidi, võid ju enda segajate vastu kohtuse hagi esitada ja nõuda nt kahjutasu moraalsete kannatuste tekitamise eest. Eestis sellistel hagidel suurt eduprotsenti pole. Ainuke reaalne ja mõistlik soovitus ongi aga ära kolida ja leida omale sobivam kodu. Võid alati ka paksu naha kasvatada (võtta rahustid ja unerohi sisse ning panna kõrvatropid kõrva).

padjanägu 29.08.2016 15:15 (7 aastat tagasi)

Aitäh. Ja mis nipiga ma seal kohtus tõendan, et helid pole mul endal muul ajal salvestatud? Teen ukse lahti ja lasen endale kaameraall näkku karjuda või kolaka anda, enesekaiteks (jälle jutumärgid)?Ta alustab mul voodi all lae kolkimisega enne ukse kallale asumist. Ja kuna see on mõne aasta jooksul alati sarnane aeg, siis ma ei karda aga on mul mingi sisekell tekkinud, uneauk. Vara tõusmise teeb see raskeks. Moraalne moraalseks, pärast sellist ööd pole eriti einstein olla ja õnneks pole ma ajukirurg vms. Muidugi terroriseerin, jutumärkidega, sest nad on uustulnukad aga tahavad tühjas majas elada, vähemasti tinapanu perioodidel.. Mulle mu kodu sobib, koos naabritegagi. Mulle ei sobi, et mõni normaalne või oma inimene jääks mul kuulmata, kui juhtumisi helistab või koputab ja mina läbi paksu naha ja rahustiudu ei kuuleks. Kaamera all magamine on köömes, kaamera ei huilga, ei kopsi, isegi silmi ei pilguta...

Unemati 29.08.2016 15:35 (7 aastat tagasi)

pane oma uksele õhtul kiri, et mind ei ole kodus. ise olek vaikselt ja ära end reeda. Las nad siis kolgivad ja käivad ukse taga. Magades kasuta kõrvaklappe või troppe

padjanägu 2.09.2016 00:31 (7 aastat tagasi)

Hea soovitus, kui ma rikutud unega uuesti magama jäädes ei norskaks... Sildile võiks ju joonistada norskava verekoera, kellel on võti kaelas. Kusjuures nagu needus, hakkas nüüd jälle pihta lae all ja ma pole üle tunni muud kui sõrmi läpakal liigutanud. Ei aita huumor. Selles on midagi sadistlikku.

pupu 2.09.2016 06:12 (7 aastat tagasi)

Aga äkki selles teie norskamises ongi kogu probleem. Alustage kõigepealt selle probleemi kõrvaldamisest.

padjanägu 3.09.2016 22:02 (7 aastat tagasi)

Pole katkestatud und, pole norskamist. Mis kuradi norskamist sellisel juhul on, kui istun viimased tunnid enne und, arvuti ees lahti ja ikka läheb alt kolkimine lahti, no ma ei lähe siis üldse enam vastu... Aga kui ongi mõnikord mõistlik põhjus tulla, kunagi, kellelgi neist? Ja kuidas küll alla kostavad mingid koputamapanevad helid või norskamine aga üles ei kosta midagi, kui just all üksteise peale lausa ei röögita läbi tubade? See on imehea heliisolatsiooniga vana hoone. Mul põrandal vill ja mererohi, jalatseid toas ei kasuta. Tänan muidugi kõrvade katmise ja muude nõuideede eest. Normaases naabruses poleks ka vaja koguda tõendeid ega sulgeda kõrvu, sest ikka võib isegi öösel kellelgi abi vaja minna või juhtuda midagi, kui ka endal on ohutum ümbrust kuulda.

unine 3.09.2016 22:54 (7 aastat tagasi)

kõrvatropid kõrva ja kui siis klopivad ja ukse taga käivad ja ei reageeri kuna magate sis ju nad mõne aja pärast ära tüdivad

d 5.09.2016 20:17 (7 aastat tagasi)

ma ei tea, ma kutsuks vahel mõne väga vaikse loomuga sõbra enda poole magama - siis ongi juba tunnistaja. samas võib küsida ka kõrvaltnaabrilt, et ega teda teie läpakastoksimine ei häiri ja mainida, et alt naabreid hullult häirib. Eks siis näha ole, mis kuulukse.

padjanägu 8.09.2016 02:01 (7 aastat tagasi)

Hea tähelepanek, miks ma üldse selline häda olen. See toimub vaid siis, kui ülevalt teisi pole. Minu juurde ja üldse majja liigutakse vaid alumiste teadmisel, sest teed, aknad ja trepid juba on nii. Kõrvaltnaabrit kuskil välismaal võib siit häirida vaid minu küsimus häirimise kohta, võibolla häiriks teda ka meie lähestikku uste kohale ilmuv kaamera.. Aga eks mõtlen ja arutan midagi siin. Minu ülemised on täielikud loomad, päriselt, neilt pole mõtet midagi küsida. Käsitiivalised, erinevalt minust, on looduskaitse all..

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.