kellele jääb pärand?

müstika 15.03.2017 00:47 (7 aastat tagasi)

mees,naine ja ühine laps oldi abielus abielu ajal ostis naine korteri abielu lahutati naisele jäi tema ostetud korter mehele jäi tema korter kellel jääb naise surma korral ilma testamendita naise korter? küsimus tekkis sellest,et peale abielu lahutamist oli olukord kus naine soovis oma korterit müüa,aga selleks oli vaja mehe nõusolekut(mida aga ei saadud ja kohtuteed ette ei võetud)

Matt 15.03.2017 08:35 (7 aastat tagasi)

siin peab selgeks tegema, millal ja mis moel teine korterid olid saadud, kas kingiks päranduseks või ostetud, kas oli olemas enne abielu. samuti on oluline millal erastati maa korterite juurde, kas abielu ajal või pärast. samuti abielu lahutamise aeg, sest mingil ajal pidi lahutatud abielu veel ka registreerima ja oluline on ka see kuidas toimus vara jagamine, kas omavaheline kokkulepe või notaris kinnitatud. Kuna müügi korral nõuti teise poole allkirja siis ju oli ikka ühisvara siis kuulus naisele sellest korterist vaid pool ja , AGA kas teine korter oli ka ühisvara? kui jah siis ka sellest teisest pool kuulus naisele. Kui ei siis naise osa korterist pärib laps, aga kui oli lahutatud varem ja lahutus registreerimata jäetrud siis on ka mees pärija. Soovitan minna notari juurde ja teha pärimise algatamine ja siis notar an

Müstika 15.03.2017 11:27 (7 aastat tagasi)

Ühesõnaga... Naise korter on ostetud abielu ajal.(100%naise vahenditest)mis paraku kedagi ei huvita. Paar aastat tagasi registreeriti lahutus Omavaheline kokkulepe vist oli ka aga mitte notaris. Täna on kõik osapooled elus. Lihtsalt naise soov on et korteri päriks 100% laps Mis tegema selleks peab? Sest tervis ei kannata kohtuskäimisi ja korteri müügisoovi puhul oli näha et meesterahvas allkirja ei anna

Matt 15.03.2017 14:56 (7 aastat tagasi)

kui mehega annab rääkida siis võiks mees oma osa korterist ehk siis poole kinkida lapsele ära. oma laps ju ikkagi!

A 15.03.2017 12:47 (7 aastat tagasi)

Seega on tegemist poolte ühisvaraga, mis tähendab, et ükskõik milliseks tehinguks on vajalik teise poole nõusolek. Selleks, et iseseisvalt oleks midagi võimalik selle korteriga teha, sh ka selleks, et laps saaks seda tulevikus tervikuna pärida, tuleb vara jagada. Seda saab teha kas poolte kokkuleppel notaris või kui kokkuleppele ei jõuta, siis üksnes läbi kohtu.

müstika 15.03.2017 15:41 (7 aastat tagasi)

mehega ei anna rääkida...ja kohtuteed ei võta naisterahvas ka ette aga kui naisterahvas kirjutab testamendi korterile mis on tema ostetud aga seaduse silmis ühisvara ja kirjutab testamenti ainupärijaks lapse siis sisuliselt see on õigustühi ja ei toimi?

Matt 15.03.2017 17:01 (7 aastat tagasi)

aga see mehe korter, oli varem olemas? ja kas mehe korteri juurde maa erastamine toimus ehk abielu ajal veel? - kui jah siis see samuti ühisvara veel ju. ja muu vara mis abielu ajal osteti, näiteks auto?

A 15.03.2017 16:01 (7 aastat tagasi)

Kuna naine on üksnes selle korteri kaasomanik seaduse järgi, siis ka pärandada testamendiga saab üksnes endale kuuluva kaasomandi osa ehk siis 1/2 mõttelise osa korterist, mitte aga tervet korterit. Teine pool korterist jääks jätkuvalt mehele, juhul kui tema oma osa varem kellelegi ei võõranda, või siis ei sure, viimasel juhul läheks tema osa pärimisele tema pärijate vahel, sh ühisele lapsele.

müstika 15.03.2017 20:16 (7 aastat tagasi)

jah mehe korter on samuti ühisvara inimlikult öeldes ongi kaks korterit kus seaduse järgi kuulub kummalegi 1/2 kummastki korterist. naine ei taha mehelt midagi vaid lihtsalt seda,et mehe korter kuulugu mehele naise oma naisele ja et saaks oma korteri pärandada tulevikus 100%lapsele ilma psühhotraumata. kas ma saan õieti aru,et antud olukorras kui mees tahaks oma korterit müüa tuleks samamoodi naise nõusolek saada?

Natt 15.03.2017 20:24 (7 aastat tagasi)

just nii ongi ja naise surma korral pärib laps siis kummastki korterist oma ema osa

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.