Suitsetamine - juura.ee

Suitsetamine

Tiiu 30.03.2017 12:39 (7 aastat tagasi)

Elan korrusmajas, mille ventilatsioonišaht on korruseid läbiv. Ehk kui minu alumine naaber otsustab oma köögis suitsu teha siis levib suitsuhais ka minu korterisse. Kas mul on mingi õigus tal suitsetamine keelata, kuna pidev suitsuhais segab igapäevast elu. Millised on asjatundlikud soovitused?

B 30.03.2017 19:21 (7 aastat tagasi)

Aga kas muud lõhnad (toidu tegemine, sitahais) ei tule tuppa? Ainult suits tuleb? Ventilatsioonisüsteem on ühistu poolt hallatav, kõige pealt tuleb pöörduda KÜ poole ja lasta ventilatsioon korrastada. Kui majas on vastu võetud majakorrareeglid, siis tuleks vaadata, mida seal suitsetamise kohta on öeldud. Päris oma reaalosa peal kellegil suitsetamist ära keelata pole võimalik, kuid ühest korterit ei tohi ka teisele kahjustusi tulla.

Tiit 1.04.2017 09:38 (7 aastat tagasi)

Tegelikult peaks igal korteril olema oma vent. šaht. Et kui on viie kor. maja, siis on köögi seina sees 5 šahti ja teise köögi lõhnad ei tohiks kuidagi sattuda naabrite kööki. Loomulikult on võimalik, et ehitamise ajal on midagi segi aetud ja 2 kööki kasutavad ühte šahti. Sellisel juhul on Teil ainult üks võimalus, pange vent. avale sund vent. mis avaneb ainult siis, kui seda ise kasutate. Sellisel juhul toimub kasutamise ajal õhu väljapuhe ja sealt ei saa õhk sisse tulla. Naabril Te ei saa keelata tema toas suitsu tegemise, kui muidugi asjakohtusse ei anna ja suudate tõestada, et see häirib Teie elu. Kohtutee on väga pikk ja kulukas (kohtukulud, õigusabikulud, peate tellima eksperdid, kes tõendavad, et vent. on valesti ehitatud jne.) ja samas kohtu otsus pole ette teada.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.