Liikluskiindlustus seadus ja juhtum

M. 21.04.2017 01:08 (7 aastat tagasi)

Kirjeldan oma juhtumi ja vajan veidi nõu: nimelt põhjustasin liiklusõnnetuse enese teadmata parklas ja kannataja andis asja politseisse, kes mind juba trahvis sündmuskohalt nn. põgenemise korral ja nüüd tegeleb asjaga edasi kindlustus, kes soovib minult välja nõuda ebamõistliku remondisumma. Minu auto sai ka kannatada ja kahjustused olid pindmised - siiani ei ole auto remondis käinud ja ausalt ei näe ka eriti vajadust, sest midagi ei ole eriti näha. Teise auto fotod (küsisin selle ulmesumma peale) on ebamõistlikud, nagu tegemist oleks olnud tõsise kokkupõrkega, mille remondisumma eeldaks detaili väljavahetamist vms. Olenemata sellest, et olen tunnistanud ennast süüdi politseis ja kindlustuses, kuigi tõesti ei saanud aru, et olin teist autot kriipinud, nõutakse minult kui sõiduki juhilt välja ebamõistlik summa. Kas ma saan seda kuidagi vaidlustada? Auto remondiarve on väga üldine - kirjeldusse on kirjutatud: remonttööd vastavalt garanteeritud summale. Välja ei ole kirjutatud ka mida täpselt ja mis ulatuses on tehtud. Ja kuidas õnnetus parklas üldse juhtus: sõitsin parklast välja kriipides teist autot väljasõidult boksilt. Ei saanud aru, olin haige (palavikus) ja 8 kuud rase, kaasas veel väikelaps, kes jonnis jne. Kas siin ei saaks käsitleda ka lisaks pehmendavaid asjaolusid? Vajan asjalikku nõu.

BB 21.04.2017 13:12 (7 aastat tagasi)

Kui olid haige ja palavikus ei tohiks sa üldse roolis olla! § 70. Sõiduki juhtimist keelav terviseseisund (1) Juht ei tohi olla sellises haigus- või väsimusseisundis, mis takistab liiklusolude täpset tajumist ning käesoleva seadusega või selle alusel kehtestatud nõuete kõrvalekaldumatut täitmist (edaspidi liiklusohtlik terviseseisund).

BB 21.04.2017 13:16 (7 aastat tagasi)

Kindlsutusjuhtumit saab küll vaidlustada.Vaata lingilt mida vaja teha. http://eksl.ee/et/kindlustusvaidlus-202

- 27.04.2017 11:39 (7 aastat tagasi)

Ma ei saa nüüd üldse aru. See juhtum peaks ju minema kohustusliku liikluskindlustuse alla - Sinu kohustuslik kindlustus hüvitab teisele osapoolele tehtud kahjud. Miks hüvitamist Sinult nõutakse? Seoses sündmuskohalt lahkumisega? Mis kindlustusettevõte seda summat nõuab, Sinu kohustusliku kindlustuse või teise osapoole kaskokindlustus?

M. 27.04.2017 12:38 (7 aastat tagasi)

Kas ikka läheb? Kahjunõue on esitatud mulle Liikluskindlustuse seaduse paragr. 53 lg 1 p 2 kohaselt. Kaskot minu autol peal ei olnud. Kahjunõue on esitatud jah seoses sündmuskohalt lahkumisega. Kindlustusettevõtteks on Salva ja selle kindlustusega olid kaetud nii minu kui vastaspoole autod.

Onari Kämmal 27.04.2017 22:49 (7 aastat tagasi)

Kohustuslik liikluskindlustus hüvitabki teisele osapoolele kahjud, aga teatud tingimustel on tal õigus need süüdlaselt regressi korras sisse nõuda. Antud olukord (sündmuskohalt põgenemine) on üks neist.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.