Tööandja uudishimu töölise eraelu vastu.....

Priit 21.04.2017 23:29 (7 aastat tagasi)

Töötan suures tootmis ettevõttes ja töö toimub kahes 12h vahetuse alusel 24/7. Iga järgneva kuu graafiku koostamisel on võimalik avaldada soovi, et kas on vaja inimesel mõnda konkreetset kuupäeva vabaks. Kas firmal on õigust nõuda minupoolset põhjendamist miks mul mõni konkreetne päev vahel vabaks on vaja? Ma ei palu ju tööaja vähendamist või normtundide muutmist. Lihtsalt mõne vaba päeva liigutamisega mulle sobivale ajale. Töötan niigi koguaeg ületundidega ja kas tõesti on firmal õigus nõuda mult seletust mida ma vastava vaba päevaga teen, kas nüüd lähen vanaema sünnipäevale või arsti juurde, tundub natukene absurd ja privaatsuse rikkumisena.

soobel 22.04.2017 02:41 (7 aastat tagasi)

Ei pea põhjendama ja ei ole mingit õiguslikku alust nõuda.

aga kui 22.04.2017 07:09 (7 aastat tagasi)

aga kui sama päeva soovib vabaks ka teine töötaja siis tööandja ei saa ju see päev tööd seisma jätta ja peab otsustama kes vaba päeva saab. kas see kes läheb planeeritud arsti vastuvõtule või see kes läheb vanaema sünnipäevale. Olen ise ka sarnase süsteemi järgi töötanud ja no 8 aastat sai ikka oma asjad aetud ka ilma vaba päeva soovimata

Reelika 24.04.2017 09:35 (7 aastat tagasi)

Ei pea midagi põhjendama!!! Igaüks ise teab, mida ta tööst vabal ajal teeb. Imelik tööandja sul, ime veel, et ei küsi, kellega magad:))

Ott 24.04.2017 12:43 (7 aastat tagasi)

.. ja selle vaba päeva andmisest võib ka keelduda, st kui 2 inimst soovivad samal päeval vaba päeva ja üks soovib minna vanaema juubelile, teine aga arsti vastuvõtule sis ilmselgelt saab vaba päeva arstile minija

Reelika 25.04.2017 03:45 (7 aastat tagasi)

Point polnud ju selles, et inimene oleks keset kuud soovinud mingeid päevi nihutada. Jutt oli sellest, kui koostatakse järgmise kuu graafikut ja iga töötaja annab teada oma soovid (millal tööl, millal vaba), et kas siis sellisel juhul ta peab hakkama põhjendama, et vot järgmine kuu see kuupäeva soovin arstile minekuks vabaks, seda kuupäeva ämma sünnipäevaks ja seda nädalavahetust perega Rootsi minekuks vms. See on ju ebanormaalne!!! Teisalt näha on, et tegu suurema ettevõttega, 2 inimese puudumine töölt samaaegselt vast ettevõtet pankrotti ei aja..samas võib ju täitsa vabalt 2 inimest kollektiivist haiged ka olla samal ajal vms. Eks see ettevõtete puhul ongi nii, ei hoita piisavalt tööjõudu, enne laotakse sulle mitme inimese töökoorem selga ja siis kui too inimene töölt eemal või üldse lahkub, siis ollakse suures hädas.

Priit 25.04.2017 04:00 (7 aastat tagasi)

Ettevõte ja suuremat laadi. Ainuüksi minu osakonnas 50-60 inimest. Küsimus seisneski selles kas ettevõttel on mingit alust nõuda selgitust mu vabapäeva soovi kohta. See kas konkreetne päev on küsitud vaba ühel või mitmel ei mängi rolli sest inimesi on kolme vahetuse jagu, et iga konkreetne vahetus 2/3 inimestest on vaba, alati annab midagi kellegagi ringi vahetada. Küsimus oli firma uudishimus mis neil on. Aga aitäh vastamast kõigile :)

Otu 25.04.2017 08:25 (7 aastat tagasi)

Sa ei ole vist ise kunagi töögraafikut koostanud. Töögraafiku koostamisel on kindlad reeglis ja puhkepäevad või tunnid peavad paigas olema kõikide töötajate puhul. Graafiku ringi tegemine on päris keeruline sest ka teistel töötajatel võib erisoove olla. Samas võib keegi töötajatest erakorraliselt ka haigeks jääda. No ei pea ju ütlema töööandjale konkreetselt ja vaevalt et see teda ka huvitabki. Võid öelda lihtsalt perekondlikud põhjused või tervislikud põhjused. Selliselt vaba päeva võimaldamine on tegelikult tööandja vastutulek töötajale. Kui on suurem töökoht siis 2 nädalvahetust kuus peaks nagunii olema vabad. Olen ise ka töötanud graafiku järgi kus kahel töötajal olid pidevalt erisoovid. Väga raske oli siis töötada kui hommikul lõpetasid vahgetuse ja tulid õhtul tagasi ja juhtus isegi nii, et ühe töönädala s.o. 7 päeva jooksul sai tehtud 107 töötundi. Kui soovid minna ämma sünnipäevale siis tööandjale kirjutadki soovide lehele, et sul perekondlikud põhjused.

Reelika 26.04.2017 03:28 (7 aastat tagasi)

Millest sa räägid?Keegi pole rääkinud mingist graafiku ringi tegemisest, jutt oli graafiku koostamisest, kus töötaja peab kõik oma vabad päevad kuidagi ära põhjendama, mis ta sel ajal teeb kui tööl ei ole tööandja haiglase uudishimu tõttu. Eks tänapäeval ongi neid igasugu lolle nii palju, kes arvavad, et nendel õigus kõike küsida ja igale poole oma nina toppida.

Priit 25.04.2017 20:18 (7 aastat tagasi)

Jah,kõik selge,et töötunde peab arvestama ja alati võib tulla ette ootamatud haigestumisi. Aga küsimus ei olnud graafiku muutmise ega ringi tegemise kohta. Küsimus oli uue graafiku koostamise kohta kui tehakse järgmise kuu graafikut,kas firma võib küsida miks sul konkreetse päeva vaja. Ja Otu usu vägagi huvitab firmat milleks päeva küsid. Ja arusaadav,et kaks nädalavahetust kuus peaks nigunii vaba olema, usu seda ei vaata nüüd küll mittekeegi. Pole harvad juhused kui oled kõik nädalavahetused tööl. Tulles algse küsimuse sisu juurde siis küsimus oligi kas võib uurida mis teed oma vaba ajaga kuna ilmselgelt nõutakse põhjendust,et selline küsimus tekkis. Asi ei olegi tööaja vähendamises või tundide muutmises,lihtsalt vaba päeva arvestamisega uut graafikut koostades. Arusaadav, firma võib ka keelduda vaba päeva võimaldamisest. Küsimus oligi puhtalt tööandja uudishimu õiguslikuses :-)

lihtne ju 25.04.2017 21:52 (7 aastat tagasi)

küsida võib kõike

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.