Kaaspärijad

Piret 13.05.2017 17:49 (7 aastat tagasi)

Tere. Vanaisa elas majas, millest ta omas 1/3. Vanaisa suri. Kuna tal testamenti polnud, siis toimub seadusjärgne pärimine kolme lapse vahel (abikaasat polnud), mina kaasaarvatud. Kui on selline olukord, et keegi kolmest näiteks ei algata vanaisa osa peale pärimismenetlust, mis see endaga kaasa toob? Üks lastest elab üksi nüüd seal majas (tema osa hetkel 1/3) ja teised kaks last otseselt ei taha sinna minna. Kas on kohustus mingi aja jooksul tegeleda nö. päritava osa ümber vormistamisega? See on küll imelik küsimus, aga igal asjal on oma põhjus miks see nii on.

B 14.05.2017 20:43 (7 aastat tagasi)

Registris olevad andmed peavad vastama tegelikkusele. On täiesti võimalik teha trahvi nendele isikutele, kes ei vormista oma kingitusi/pärandusi jms asju registris ümber.

Piret 15.05.2017 11:10 (6 aastat tagasi)

Mitte, et ma ei tahaks seda teha, vaid majas elav tegelane (üks pärijatest) püüab seda takisata ähvardustega ning ei luba ka teistel sinna minna, kuna see olevat tema lapsepõlve kodu jne. Need 2 kes seal ei ela omavad hetkel kumbki 1/6 sellest majast. See inimene on suuteline isegi tapmisega ähvardama. Mida sellises olukorras tegema peaks?

vastus 15.05.2017 11:18 (6 aastat tagasi)

Mis tulemust sa saavutada soovid? Sellest ju ka otseselt sõltub, mida peaksid soovitud tulemuse saavutamiseks tegema. Tahad sa oma närve turgutada? Selle jaoks on arstid. Tahad teada, kuidas nö keeruliste inimestega suhelda? Selle jaoks on psühholoogid, käitumisterapeudid. Tahad sa teada, kuidas vormistada pärimisasja? Selle jaoks on kõige lihtsam pöörduda vabalt valitud notari poole, kes selgitab, mida tuleb pärimisementluse läbiviimiseks teha ja kuidas täpselt kõik asjad käivad. Sama notari juures saad ühtlasi ka pärimisasja algatada.

p 14.06.2017 20:45 (6 aastat tagasi)

On selge et sina tahad raha (sest majja sa ei saa ja see on lähisugulase kodu). Ja kui omandi õigesti kirjutasid omas vanaisa 1/3 ja sina pärisid sellest 1/3. Lähisugulane kes seal elab omas juba 1/3 ja nüüd pärib veel 1/3 1/3 - seega on ta niikuinii suurim omanik. Muidugi on veel keegi 1/3 omanik (kes ei ole ei seal elaja ega ole surnu). Algata siis kaasomandi lõpetamine, küll kohus teeb ka "rattad" alla, kes pole kinnistusraamatus parandusi teinud. Sisse aga sa tõesti ei saa, seal elab keegi teine. Tahad vanaisa vallasvara näha, esita nõue. Pärimist saad alati ka üksi algatada - küll notar teised üles leiab. Samas on palju segast - esiteks kui sina oled üks lastest, miks sa siis surnut "vanaisaks" nimetad...?

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.