Kestvalt ja tahtlikult tekitatud olmemüra

Unetu 14.05.2017 17:05 (7 aastat tagasi)

Probleem järgmine - ülalkorteris elavad inimesed, kes ei ole kasutatava kinnisasja omanikud, tekitavad tahtlikult pidevalt erinevat olmemüra - muusikat kuulates, hüpates, mööblit liigutades, palli mängides, mis minu korterisse kostub. Olen neid probleemist koduvalt informeerinud, vastuseks vaid vulgaarsused. Kinnisasja omanik ei tunne samuti probleemi lahendamise vastu huvi. Ei näe enam muud võimalust, kui kasutada Korteriomandiseaduse § 14. sisalduvat võimalust esitada hagi probleemse korteri võõrandamiseks. Kas selleks tuleks lasta fikseerida pideva olmemüra tase sertifitseeritud mõõtja poolt? Või on muid seaduslikke võimalusi selliste "naabrite" probleemi lahendamiseks? Iseenesest on siin tegemist avaliku korra järjepideva rikkumisega, omandiõiguse rikkumisega, ühiselu reeglite rikkumisega, jne.

B 14.05.2017 20:40 (7 aastat tagasi)

eeldusel, et tegu pole vaimuhaigega, keda iga heli segab, siis esimese asjana tuleb kohale kutsuda politsei. Patrull hindab seda müra taset oma kõrvaga. Kui ta leiab, et see ületab tavalise müra taset - kortermajas elades peavad inimesed arvestama sellega, et ka teised inimesed tahavad elada ja müravabalt pole seda võimalik teha - siis politseinik läheb ja kutsub naabri korrale. Kui seda juhtub mitu korda, siis saab määrata trahvi. Kui on tegemist müraga, siis tavaliselt häirib see ka teisi maja elanikke. Seega tuleks kõigepealt pöörduda ka korteriühistu poole - mida nemad võtavad ette, et seda müra takistada. Tuleb leida ka teised inimesed, keda müra häirib. Võõrandamine on viimane samm, selleks peavad olema kõik eespool mainitud tegevused juba tehtud.

jep 15.05.2017 14:15 (6 aastat tagasi)

Me majas oli sama lugu. Üürnikeks oli pere kahe pubekaga, mitmed aastad juba. Omanik ütles, et maksavad hästi ja lubas oma üürnikega rääkida. Mitu korda sai üürnikele politsei kutsutud. Lõpuks saatsime omanikule tõsimeelse kirja, et kui ta neid probleemseid üürnikke välja ei tõsta, anname hagi kohtusse korteri võõrandamiseks. Keegi veel küsis omanikult ka omanik üüritulu deklareerib ja lubas maksuametile järelpärimise teha. Kuu aja pärast olid üürnikud me majast kadunud.

Unetu 15.05.2017 22:38 (6 aastat tagasi)

Tänud. Siin on palju agasid - tegemist inimestega, kellele paistavad konfliktid meeldivat, terve pere on rakendatud "mürategemise" protsessi, konflikte otsitakse ka väljaspool kirjeldatud probleemi, vulgaarse ja labase eneseväljendusega. Vaimuhaigega-vaimuhaigetega ilmselt tegemist pole, aga inimestega, kelle reaalsustaju tundub piirduvat "oma maailmaga". Politsei kutsumine on elementaarne, kuid sellele järgneb, kui senist mustrit järgitakse, kindlasti uus "müralaine". Või midagi muud. Seetõttu soovin tegutseda resoluutselt, tulemuslikult. Ilmselt tuleb esmalt tellida mürataseme mõõtmine. Siis saab hakata edasi minema, variante on tegelikult ju kasvõi tsiviilhagideks palju - müra tõttu tekkinud stress, töövõime langus, laste haigused, kinnisasja väärtuse langus, jne.

B 15.05.2017 23:17 (6 aastat tagasi)

Ma pidasin küll silmas rohkem teemaalgataja vaimset tervist... Tundub, et ma ei eksinud... Soovitan kõigepealt psühhoneuroloogia haiglas vastuvõtul ära käia.

Unetu 16.05.2017 11:47 (6 aastat tagasi)

Ööpäevas keskmiselt 83 dB olmemüra talumine võib mõjuda vaimsele tervisele, ei vaidle vastu.

Aivo 17.05.2017 18:21 (6 aastat tagasi)

võimas! Mootorsaega saevad korteris või sõidavad murutraktoriga? Kompressor? Ööpäev läbi lasevad?

Koll 18.05.2017 10:38 (6 aastat tagasi)

Tervisekaitseamet tuleb kohale kutsuda oma raha eest, kes mõõdab müra taset (vist 60 dB on normaalne). Teiseks öörahu on 23.00-6.00. Vahepeal võib naaber möllata. Mujal maailmas on kodurahu reguleeritud - väidetavalt ei tohi Soomes peale 23.00 pesumasinat isegi tööle panna, Saksamaal ei tohi naabri koer üle poole tunni haukuda jne

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.