kinnisvarast, ei muust

Kaido 8.06.2017 15:24 (6 aastat tagasi)

Tere. Mul on üks küsimus. Nimelt, mu ema 77 aastane elukaaslane (pool elu koos) on hakanud natuke palju unustama, lisaks on tal tugevnev depressioon ja viinaviga ka. Muidu tore inimene. Tal on kaks maja, mis, kuna ei ole ametlikuilt registreeritud kooselu läheks tema lapsele (keda ta ei ole peale sündi näinud, lapse ema soovil ja kes ei ole siiani temaga kordagi suhelnud, temast huvitunud.) Asjaajamine ja suhtlemine on talle väga tülikas. Kas on mingi juriidiline lahendus, mis määraks/volitaks tema kinnisvara eest hoolitsejaks (ja seeläbi ka tema allesjäänud elu parandamiseks) kellegi teise?, kes selle hiljem siis päriks? Võib.olla ei oska ma küsimust ka õigesti esitada, kuid oma mõtte andsin edasi ... :) Suhelda võib loomulikult ka väljaspool foorumit... Tänades, Kaido Ps. Ettepanekud abielu registreerimiseks, lihtsaks notariaalseks ümberkirjutuseks ei ole mõtet pakkuda, sest need ei toimi...

cc 8.06.2017 17:28 (6 aastat tagasi)

Kõige lihtsam lahendus on testamendi vormistamine. Seda saab teha nii notari, kui kodus (kehtib kuni 6 kuud). Seal saab isik oma tahet väljendada.

Kaido 9.06.2017 10:05 (6 aastat tagasi)

Aitäh. Aga millised oleksid need keerukamad variandid? Millised õigused annaks nt volitus enda kinnisvaraga tegelemiseks?

A 9.06.2017 12:07 (6 aastat tagasi)

Volitus annab õiguse üksnes sellisteks toiminguteks ja tehinguteks, milleks isik ise teise isiku volitab, kinnisvara puhul peab see olema samuti notariaalne, kuid ükski volitus ei taga seda, et volitatud isik tulevikus pärijaks saaks.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.