kas ma olen süüdi laimus?

heldur 22.06.2017 22:52 (6 aastat tagasi)

Kas mind saab laimamises süüdistada kui ma saadan e-kirja kus avaldan oma arvamust? mulle ei meeldi näiteks meie maja haldusfirma, kelle tegevust tundub mulle kallutatud. Kui ma ütlen KÜ-le saadetud e-kirjas - et haldusfirma töötab kellegi teise huvides ja üritab kellegi teenuseid meile pähe määrida? Kas ma olen siis laimaja kui ma ei suuda seda tõestada, et see tõepoolest nii oli. Või peaksin ma laimu ähvarduse tõsiselt võtmiseks olema olnud siiski seda arvamust avalikult avaldama?

Ott 23.06.2017 07:38 (6 aastat tagasi)

kui sa sellise kirja saadad siis tuleb sullisada ka konkreetsed faktid ja tõestused, muidu on tõesti laimuga tegemist

Aivo 23.06.2017 08:20 (6 aastat tagasi)

sõnavabadus ei tähenda seda, et inimene valimatult ja ükskõik mida suust välja ajab. Kui sa esitad valeväiteid või kinnitamata väiteid, siis tuleb sul ka vastust anda oma sõnade eest. Kui sa teed seda ettevõtte vastu, kes kannatab selle tõttu ka majanduslikku kahju ja see suudab seda ka tõestada - tuleb sul tasuda see kahju, mida sa oled oma valeväidetega tekitanud.

võib 25.06.2017 07:40 (6 aastat tagasi)

"haldusfirma töötab kellegi teise huvides ja üritab kellegi teenuseid meile pähe määrida" Teenuse ostmisel puhul peaks olema tähtis töö kvaliteet, mitte kes kellega käib. Sa pead oma "laimu" puhul põhjendama miks selle kellegi teenused on halvemad kui oleksid kellegi kolmanda ettevõtte teenused ja hind sama töö kohta, muidu on tõesti tegemist laimuga. Eesti on niivõrd väike, et paratamatult on haldusfirmadel välja kujunenud töövõtjad, kelledega koostöö sujub paremini, olgu nende eesotsas kasvõi lähisugulased, peaasi et lõpptulemus oleks korras ja töö tehtud. Riigi poolt on KÜ-dele pandud igasugused kohustused nö. raha raiskamiseks ja neid peab pädev ettevõte teostama ja KÜ nende teenuste eest maksma. Tavakodanikul pole KÜ juhtimisest aimugi. Enne laimamist võiks end asjaga kurssi viia ja uurida miks just üht või teist teenusepakkujat eelistatakse. Muidugi on igas kü-s selliseid, kes ei ole mitte kunagi mitte millegagi rahul, ise midagi ei tee, kuid viriseda oskavad iga asja kallal. Pole ime, et haldusfirmal viskab ükskord üle ja teda alusetus laimus süüdistab.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.