kütusekulu kompenseerimine läbi kohtu

Marii 10.07.2017 19:57 (6 aastat tagasi)

Tere! Kuidas kütusekulu kohtule esitada. Nimelt naabrikoer ründas minu koera ja arstide vahet looma transportimine tekitas kütusekulu. Kuna autol oli paak täis ja konkreetse teekonna jaoks eraldi transporti ei tellinud ja sõitsime oma autoga siis kuidas tõendasa kohtus kütusekulu. Kas välja arvestatud km ja bensiinikulu väljaarvutamisest piisab ja kulu hagisse lisada või kuidas see kohtusse esitada?

Pb 12.07.2017 10:02 (6 aastat tagasi)

Mina esitasin ka nõude kütusekulu osas, tegin arvestuse kilomeetrites ja auto keskmise tarbe. Mul oli küll tšekk olemas, ütlesin istungil, et vajadusel esitan, kuid kuna teine pool eriti vastu ei vaielnud (nats kobises, et kuidas 10 l võtab 100 km kohta, a no vana auto ja 2 l mootoriga) ja kohus oli minu arvestusega rahul, siis nad ei pidanud vajalikuks tšeki esitamist. Aga sina saadki esitada varasema tšeki ja kirjutadagi nii nagu siin kirjeldasid. Kui tšekk säilinud pole, siis ütlegi nii ja esita arvestuskäiku. On ju üldteada faks, et auto tarbib kütust ja samuti pole vaidlust selles, et sul oli tarvis teha kohtuasjas märgitud sõite. Minul oli kohtuks Ringkonnakohus ja mõistis kõik nõutu välja.

Marii 15.07.2017 01:02 (6 aastat tagasi)

Tänan nõuande eest!

Teele 15.07.2017 09:32 (6 aastat tagasi)

Tere Marii! Eeldan, et ka teema "koeraomaniku vastutus" on sama teema siis 1. esmalt tuleb teil kohtu poole pöörduda, esitada oma koera dokumendid, pass, tõutunnistus, ostu/müügi leping, näitustel saadud autasud, vaktsinerimised ja eelmevad loomaatrsti järelvalve dokumendid. Koertekooli läbimise tunnistus. 2. tekkinud ründe tagajärjel loomaarsti hinnang, ravi ja hooldusvahendite maksumus. Teie kulud seoses looma raviga sh sõidukulud/kütusekulud. 3. Tõestav materjal, et just see koer teie koera ründas ja et teie poolt olid tagatud kõik nõuded. Lugege üle ka lisaks oma piirkonna omavalitsuse eeskiri koerte pidamise kohta. Võimalik, et saate isegi KOV-lt mingit kompensatsiooni nõuda kui tegemist ikka kallihinnalise tõukoeraga. Endal oli sarnane lugu, meie väikest koera ründas 2a tagasi üks teine koer. Meie koer ei olnud tõukoer, tal ei olnud pasi ja ta ei olnud ka vaktsineeritud. Ründav koer oli samuti segavereline, aga vaktsineeritud. Nad andsime ka esmalt koera raviks nende sõnul heast südamest 100 eur, kuid pöördusin kohtusse ja nõudsin suuremat kompensatsiooni. Eeldasin, et see 100 eur andmine oli nende poolt oma koera teo tunnistamine. Mingeid kulusid neilt välja ei mõistetud, aga kuna meie koer oli vaktsineerimata siis määrati meile sele eest trahv. Loodan et minu juhtumist oli Teile abi, et teaksite oma tagalat kindlustada ja kõik ära tõestada.

Marii 15.07.2017 22:17 (6 aastat tagasi)

Tere! Tänan vastamast. Meil ei ole tõukoera aga sellest hoolimata on pass ja vaksineerimine korras. Sealtnurgast probleeme ei peaks olema. Kutsusin ka politsei kohale kes tunnistused võttis ja asi on ka politseis fikseeritud. Loodan väga et teine osapool maksab kohtuväliselt kuna see ei olnud esimene kord kui tema koer on lahti olnud ja meie koeri rünnanud aga eelmised korrad on õnnelikult läinud, et oisihaavad on kodus ravitud ja nii suuri operatsiooni ja arsti arveid ei pidanud maksma.

Teele 16.07.2017 08:34 (6 aastat tagasi)

Meil põhjendas kohus otsust sellega, et pole tõukoer ja sellise koera (4a,) väärtus ca 30 eur ja kuna heatahtlik inimene on juba tasunud 100 eur siis loeti juhtum lõppenuks. Tuttava juristiga konsulteerisime ka ja tema sõnul, et kui oleks rünnatud inimest siis oleks olnud lugu teine, aga et vaid koera kes lihtne krants siis selle 100 eur eest oleks saanud uue koera osta ja kuna võtsin raha vastu kohe siis ka see nagu oli minu poolt märgiks, et kõik on korras. Oleks tulnud esmalt arsti jures ära käia ja alles siis hakata arvete alusel kompensatsiooni küsima.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.