Sugulaste toole votmine

Mallu 4.12.2017 17:36 (6 aastat tagasi)

Kas on olemas konkreetne seadus mis keelab/lubab inimesel oma sugulaste ja tuttavate tööle võtmist. Erafirmas vb polekski millegi üle nuriseda aga tegu on lasteaia juhatajaga (pole eralasteaed), kes on tööle sokutanud pooled oma tuttavad/sugulased ja nüüd löönud hambad ka minusse. Ähvardab vallandada iga pisema asja pärast!

BB 4.12.2017 21:15 (6 aastat tagasi)

Korruptsioonivastane seadus § 11. Toimingupiirangud (1) Ametiisikul on keelatud toimingu või otsuse tegemine, kui: 1) otsus või toiming tehakse ametiisiku enda või temaga seotud isiku suhtes; § 7. Seotud isik (1) Seotud isik käesoleva seaduse tähenduses on: 1) ametiisiku abikaasa, vanavanem, ametiisiku või tema abikaasa vanem ning ametiisiku vanema alaneja sugulane, sealhulgas ametiisiku laps ja lapselaps. Vanemaks loetakse käesoleva seaduse tähenduses ka lapsendaja, vanema abikaasa ja kasuvanem ning alanejaks sugulaseks ka lapsendatu ja abikaasa laps;

CC 5.12.2017 07:03 (6 aastat tagasi)

Lisaks veel nii palju, et "tuttava" tööle võtmine pole küll kuidagi keelatud. Küll aga peavad konkursid olema ausad ja läbinähtavad ning valituks peaks osutuma parim, mitte aga tuttav. Iga pisema "asja" pärast vallandada ka ei saa, peab olema enne hoiatused jms. Juhul kui neid on plaju siis saab tõesti seda teha, kui kohustus seda tõendada lasub tööandjal.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.