Lapse külastuskorra määramine

Rego 14.02.2018 13:57 (6 aastat tagasi)

Kolisin endisest elukaaslasest lahku ja meil on ka kahe peale laps. Laps elab mõlema juures, vastavalt nii, kuidas kokku leppinud oleme. Kuna aga ise käin graafikujärgselt tööl, kus mitte tööle ilmumine ei võta lihtsalt mul palka ära, vaid minu eest peab keegi teine tööle minema. Elukaaslasega on aga viimasel ajal kole raske saada kokkuleppele selles, millal kelle käes laps on. Ehk tihti tekib olukord, kus ta ütleb õhtul, et homme on laps minu käes, aga minul on järgmine päev töövahetus. Mul ei ole mingit probleemi olla lapsega ükskõik mis päeval, lihtsalt pean paar päeva ette teatama ja graafiku nii sättima. ( Siia alla ei käi muidugi lapse haigestumised jms erakorralised juhtumid) Muidu aga kipub olukord nii, et jään tööst ilma, sest iga nädal muudan oma graafikut ja teen võlgujäänud valveid tagasi jms. Kas see on alus, et pöörduda kohtu poole ja paluda määrata kindlad külastuspäevad, millega saaksin arvestada?

vastus 14.02.2018 14:38 (6 aastat tagasi)

Jah on küll, kui lapse emaga suhtlemine pole tulemuseni andnud. Enne kohtusse pöördumist on siiski vaja omavahel asju arutada ja teha vähemalt ettepanek kokkuleppeks (sinu postitusest ei nähtu, et selline läbirääkimine oleks toimunud ja konkreetne ettpanek, milline võiks kord sinu arvates välja näha). Seda, mida kirjutad siin, tulebki selgitada oma lapse emale. Vajadusel saab kaasata lapsega suhtluskorra määramiseks elukoha järgse kohaliku omavalitsuse vastava ametniku abi. Kui lähete suhtluskorda kohtusse nõudma, kaasab kohus KOV-i kui eestkosteasutuse nagunii.

lIsaks 15.02.2018 07:40 (6 aastat tagasi)

saate pöörduda ka lapse elukohajärgse lastekaitse töötaja poole ja seal oma muret kurta. Ka lastekaitse töötaja saab seada suhtluskorra ja tema juures panete päevad kindlalt paika. Ja kui sellest ka kinni ei peeta siis kohtusse.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.